Social

La Pitești, primele măsuri așteptate: furnizoarea de hrană pentru after-school, suspendată

Ancheta continuă în cazul copiilor internați cu toxiinfecție alimentară, și după ce firma care a furnizat hrana copiilor de la Şcoala nr. 16 din Piteşti şi-a suspendat activitatea până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Ministerul mai precizează că, în continuarea investigaţiei epidemiologice şi din reluarea discuţiilor atât cu elevii, cât şi cu părinţii acestora, reiese faptul că elevii au consumat la şcoală atât piept de pui la grill, cât şi pulpe de pui la cuptor, cu piure de cartofi sau pilaf de orez, cu salată de varză crudă, iar ca desert copiii au primit prajitură cu miere şi ciocolată sau biscuiţi. Toţi copiii au afirmat că au consumat branză telemea vrac cu smântână şi mămăligă.

Echipa DSP Argeş a recoltat probe de apă din bucătărie şi sala de mese, probe din meniul din data de 3 martie 2016, precum şi probe din apa îmbuteliată de izvor, necarbogazoasă, utilizată de copii in timpul mesei. De asemenea au fost recoltate 10 tampoane de suprafaţă din bucătărie.

DSP Argeş continuă ancheta în spaţiul în care firma de catering a preparat alimentele copiilor din Şcoala Gimnazială nr.16 Piteşti.

Treizeci de copii de la Şcoala numărul 16 din Piteşti au ajuns, în total, sâmbătă şi duminică, la Spitalul de Pediatrie din oraş.

Joi după-amiază, elevi din clasele I şi a II-a au mâncat la şcoală, iar sâmbătă seară au apărut primele simptome.

blank