Un jaf de 200.000 de lei a fost dat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la sediul Societăţii de Transport Public din Tulcea, hoţii reuşind să fugă cu prada până la sosirea echipajelor de intervenţie. Banii erau destinaţi plăţii salariilor angajaţilor.

Potrivit reprezentanţilor societăţii, alarma s-a declanşat la ora 3.17, dar când primul echipaj de intervenţie de la firma de pază cu care Societatea de Transport Public Tulcea are contract a ajuns la faţa locului, hoţii deja fugiseră cu prada.

Primele informaţii arată că două persoane l-au agresat pe paznicul de la poarta principală, după care l-au imobilizat, iar apoi au intrat la casierie. Ei au găsit cheia de la seiful cu bani, de unde au luat aproximativ 200.000 de lei şi au fugit, toată acţiunea durând numai câteva minute.

„În seif se găseau aproximativ 200.000 de lei, banii de salarii. Îi scosesem de la bancă de vineri, pentru că luni trebuie să plătim salariile. Poate că s-a acţionat la pont, poate s-au primit informaţii din interior. Nu ştiu, dar cu siguranţă luni vom face şi noi cercetări interne”, a declarat directorul STP Tulcea, Dan Bălan.

 
 

De asemenea, el a precizat că va avea discuţii şi cu reprezentanţii firmei de pază cu care STP Tulcea are contract, pentru a vedea cum au fost respectate clauzele contractuale.

Citeste si...
Clujeanul care și-a ucis mama, reținut pentru 24 de ore

Potrivit lui Dan Bălan, plata salariilor va întârzia acum „aproximativ o săptămână”, până ce societatea va avea din nou disponibilă suma respectivă.

Reprezentanţii IPJ Tulcea spun că a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor.

Societatea de Transport Public din Tulcea a fost afectată la începutul acestui an de un incendiu puternic, care a distrus întregul garaj şi în care au fost pierdute aproape toate autobuzele firmei.