Armata va fi mobilizată la Madrid. Guvernatorul regiunii a cerut ajutor pentru a gestiona evoluția alarmantă a pandemiei.

Solicitarea a fost făcută la Madrid în prima zi în care a fost reintrodusă carantina în mai multe cartiere din sudul capitalei spaniole. Măsura afectează 850.000 de locuitori, o cincime din populația regiunii Madridului.

Pentru a ține situația sub control, armata va fi trimisă în sprijinul forțelor de ordine. De asemenea, autoritățile iau în calcul înființarea unor spitale de campanie, la trei luni după ce au fost desființate.

Isabel Diaz Ayuso, guvernatorul regiunii Madrid: „Trebuie să ajutăm poliția locală cu întăririle pe care ni le-a oferit cu atâta amabilitate guvernul Spaniei pentru a putea pune în aplicare legea.

Noi nu avem competențele necesare pentru a limita circulația în comunități. Avem nevoie de ajutorul armatei și pentru operațiunile de dezinfecție și materialele sanitare, spre exemplu, dar mai presus de orice avem nevoie de ajutor pentru a ne asigura că măsurile pe care le aplicăm în aceste cartiere sunt corecte”.


Citeste si...
România se confruntă cu un nou val de infectări cu coronavirus. Iată de ce s-a întâmplat acest lucru