O femeie de 62 de ani a murit, marți, în fața Spitalului de Recuperare din Iași, după ce a ieșit din curtea unității medicale. Femeia nu era pacienta spitalului, însă era diagnosticată cu mai multe boli.

Polițiștii din Iași fac cercetări după ce, marți seara, au fost solicitați să intervină în zona Spitalului de Recuperare din Iași unde o persoană de sex feminin a murit la poarta spitalului. Femeia nu era pacienta spitalului, însă era diagnosticată cu mai multe boli.

„Este vorba despre o persoană de sex feminin, de 62 de ani, domiciliată în municipiul Iasi. Ar fi fost adusă la unitatea medicală cu o maşină particulară, deocamdată nu ştim dacă a fost şi internată cu forme legale. Când a ieşit din incinta spitalului a căzut, i s-a făcut rău. Echipajul de pe Ambulanţă a sosit la faţa locului şi a constatat decesul din cauza unui stop cardio-respirator. În cauză au fost demarate cercetări pentru a se stabili cauzele decesului”, a declarat Beatrice Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ. 

O anchetă a fost demarată și de către reprezentanții unității medicale în fața căreia femeia și-a pierdut viața, chiar dacă ea nu era pacienta spitalului.

Citeste si...
335 de milioane de euro cheltuiți până acum de România pentru un megaproiect

„Am vorbit cu medicul de gardă de la Clinica de Recuperare Cardiovasculară, care a fost implicată direct în acest eveniment. Ea a spus că pacienta a fost externată dintr-un alt spital, posibil în cursul zilei de astăzi, dar trebuie să cercetăm acest lucru. Ea avea foarte multe afecţiuni. Avea diabet zaharat, obezitate, bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune, cardiopatie ischemică, sindrom de apnee de somn. În general, nu era într-o stare de sănătate cât de cât acceptabilă. Am demarat o anchetă internă. Trebuie să aflăm cât timp s-a scurs de la ultima internare până a ajuns în curtea Spitalului de Recuperare, cât timp s-a scurs de când doctorul a fost solicitat şi momentul intervenţiei efective. În mod cert se va face o autopsie şi vom putea corela datele pe care le culegem din documente şi cele ale necropsiei”, a declarat directorul medical al Spitalului de Recuperare din Iasi, Doru Baltag.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.