Noi restricţii intră în vigoare, la Cluj-Napoca, unde incidența infectărilor cu virusul Sars CoV-2 a ajuns la 7,69 la mia de locuitori.

Astfel, începând de astăzi, localnicii trebuie să fie în case până la ora 20 în fiecare zi a săptămânii, nu doar în week-end.

Totodată, de azi magazinele se închid la ora 18.00, în ciuda faptului că primarul Emil Boc şi autorităţile locale s-au împotrivit acestei decizii.

La Cluj: Circulaţie interzisă de la ora 20, toată săptămâna
Noile restricţii se aplică şi în alte şapte localităţi din judeţ, dat fiind că rata de infectare depăşeşte 7 la mia de locuitori.

Şi acolo, magazinele se închid la ora 18, iar în intervalul orar 20-05, oamenii nu vor mai putea circula pe străzi fără un motiv bine întemeiat şi fără să aibă asupra lor documentele necesare: declaraţia pe proprie răspundere, adeverinţa de la angajator sau legitimaţia de serviciu.

Totodată, terasele restaurantelor se vor închide şi ele la ora 18, iar sălile de sport vor rămâne închise, cu toate că săptămâna trecută au fost proteste seară de seară pentru redeschiderea lor, însă fără niciun rezultat.

O comună din Cluj, incidenţă de peste 11 la mia de locuitori
Cea mai gravă situaţie este în comuna Pălatca, din judeţul Cluj, acolo unde rata de infectare este de peste 11 la mia de locuitori.

Până acum nu s-a impus carantinarea comunei şi nici nu s-au luat măsuri speciale.


Citeste si...
Taximetriștii din 8 aeroporturi, luați cu ASALT de polițiști - A CURS cu amenzi de zeci de mii de lei