Simona Halep a câştigat greu primul meci de la turneul de la Cincinnati. Fostul lider mondial s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 7-5, 6-4, în faţa jucătoarei din Rusia Ekaterina Alexandrova, după două ore şi patru minute de joc.

Simona Halep a început bine meciul, a câştiat primul game la zero, dar Ekaterina Alexandrova a egalat rapid la game-uri, 1-1. Jucătoarea din Rusia a reuşit să se desprindă de fostul lider mondial şi a dus scorul la 4-2. Halep a mai câştigat un game, dar a pierdut primul set cu 3-6, după 35 de minute de joc.

În al doilea act, Alexandrova a luat primele două game-uri în şapte minute, dar Halep a restabilit egalitatea, 2-2. Rusoaica şi Simona şi-au împărţit şi următoarele game-uri, ducând scorul la 5-5. Românca s-a îndepărtat şi a câştigat setul 2, 7-5, după 45 de minute de joc.

Alexandrova a început setul trei aşa cum l-a început şi pe cel secund, cu game câştigat, 1-0. Simona a recuperat, iar cele două jucătoare au continuat să joace din aproape în aprope până la 4-4. Fostul lider mondial a câştigat şi setul decisiv, 6-4, după 44 de minute.

Citeste si...  Instagram calcă pe urmele Facebook. Adepășit 600 de milioane de utilizatori

„A fost un meci foarte, foarte greu. Loveşte mingea foarte puternic, dar nu am renunţat. Am vrut să alerg pentru fiecare mine şi mă bucur că am reuşit să câştig. Din punct de vedere mental a fost foarte dificil din cauza accidentării suferite săptămâna trecută. Am avut dureri, nu mi-a fost uşor să îmi găsesc ritmul. Ea e foarte puternică. În setul doi am simţit că pot fi peste ea şi am decis să schimb puţin jocul. Vă mulţumesc tuturor, este o plăcere să joc aici şi sper să rămân aici până la finalul turneului”, a spus Simona Halep, la finalul meciului contra rusoaicei Ekaterina Alexandrova.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în finala turneului de la Cincinnati, meci pe care l-a pierdut în faţa jucătoarei Kiki Bertens.