Dezvoltarea relatiilor sexuale si intensificarea placerii sexuale incepe cu varsta adolescentei si continua de-a lungul anilor. Un studiu realizat de Universitatea din Indiana, de cercetatorul Alfred Kinsey, afirma ca barbatii si femeile au comportamente diferite cand vine vorba de placerea sexuala.

Kinsey este fondatorul Kinsey Institute for Research in Sex si afirma, potrivit cercetarilor efectuate, ca varsta la care barbatii traiesc cel mai intens placerea sexuala este de 18 ani, in timp ce femeile ating acest climax la 30 de ani. Despre acelasi subiect a facut un studiu si David Buss, de la Universitatea din Texas, care a ajuns la concluzia ca femeile ating apogeul de placere sexuala undeva intre 30 si 40 de ani.

Motivul, sustin specialistii, este apropierea de menopauza, etapa in care ovulele sunt in proces de imbatranire si au nevoie de mai mult sex pentru procreare, cu toate ca nu este si dorinta mamelor. O alta concluzie a studiilor realizate de cercetatorii americani este ca intre 27 si 45 de ani, femeile sunt cele mai dispuse sa incerce o serie de experimente sexuale.

Kinsey sustine ca intre 27 si 45 de ani, femeile au cele mai multe orgasme decat in restul vietii. O alta cifra interesanta este cea a fertilitatii. Aceasta se ridica de la 3% la 5%, dupa varsta de 30 de ani. Specialistul Margarita Murillo sustine ca motivul pentru care femeile traiesc mai libere aventurile sexuale dupa o anumita varsta este maturitatea emotionala care se construieste cu timpul. Daca barbatii raman niste copii de-a lungul vietii, atingand o oarecare maturitate la 40-45 de ani, in cazul femeilor acest proces de maturizare creste, incepand chiar din perioada adolescentina.