Liderul PPDD vrea să conducă o alinaţă anti-Băsescu cu toţi liderii de partid aflaţi în opoziţie cu preşedintele României

 DD

Dan Diaconescu a declarat, luni, că îi roagă pe toţi acei oameni care conduc partide să vină alături de el, pentru a face alianţa anti-Băsescu, şi a precizat că discuţiile cu PSD au vizat o înţelegere punctuală, la Teleorman.

Diaconescu a precizat că este singurul candidat încris oficial în cursa pentru Preşedinţie, şi nu crede că ar fi bine ca preşedintele Traian Băsescu, după 10 ani de mandat, să fie premier. „Îi rog pe ceilalţi oameni care conduc partide, indiferent de orientarea politică, să vină alături de mine, să mă asculte şi să facem ce i-am mai rugat în anii trecuţi, în lunile trecute, să facem alianţa anti-Băsescu. Cred că această înţelegere, această colaborare, acest protocol, contract trebuie făcut de urgenţă, având în vedere ce se întâmplă pe scena politică românească”, a spus Diaconescu.

El a precizat că nu vorbeşte despre persoana Băsescu, ci despre un sistem şi a precizat că este vorba despre o alianţă atipică, nu prin fuziuni sau prin absorbţie, ci împotriva a ceva, a unui sistem cu care se luptă de 24 de ani.

„Sper ca de data asta să înving. Să vedem săptămânile următoare cine va marşa la propunerea mea, a unui tip simplu care căra roaba într-o uzină, în urmă cu ceva ani”, a mai spus Dan Diaconescu.

El a mai menţionat că aşteaptă în special un răspuns de la PNL, şi a adăugat că i-a făcut propunerea lui Crin Antonescu, în urmă cu un an, să facă o moţiune de cenzură împreună, iar liberalii nu au „marşat”.

Diaconescu a mai arătat că parteneriatul pe care îl propune este pentru prezidenţiale. „Am cele mai mari şanse, acum, că sunt singurul candidat la Preşedinţie, când vor apărea şi alţi candidaţi, şansele mele vor mai scădea”, a explicat Dan Diaconescu.

Despre discuţiile dintre PPDD şi PSD, Dan Diaconescu a declarat că acestea au avut loc între secretarul general al partidului, Liviu Neagu, şi vicepremierul Liviu Dragnea, pe susţinerea la nivel local, punctual, în Teleorman.

„PPDD hotărăşte soarta administraţiei locale, sunt 34 de judeţe unde nu se pot face majorităţi, în acest moment, după ruperea USL, şi PPDD poate stopa jaful făcut de ciocoi. Putem face şi cu unii şi cu alţii din cei pe care îi numesc ciocoi”, a arătat Diaconescu.

El a spus că personal nu a avut niciun fel de discuţii cu PSD, ci secretarul general al PPDD s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, pentru a discuta despre situaţia de la Teleorman. „PSD are nevoie de noi, putem pune aceste condiţii, să dăm votul, în funcţie de anumite condiţii”, a precizat Dan Diaconescu, adăugând că există discuţii extinse şi pentru alte judeţe.

 

 

 

 

Citeste si...  Soţul Mariei Marinescu, împăcat cu gândul divorţului: „Aşa e cel mai bine!”