Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepresedinte al Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a anunțat, vineri, că România va lucra cu OMS și UNICEF pentru informarea și comunicarea informațiilor la campania naționale de vaccinare anti-Covid. Pentru campania de informare din România au fost recrutați și experți în comunicare și combaterea fake-news.

“Toate informațiile care au venit și care vor veni în continuare la campania de vaccinare sunt de la autoritățile de la Bruxelles, ele fiind direct responsabile de toate aceste interacțiuni cu companiile producătoare. Rolul nostru este de a asigura un canal și un flux informațional rapid, eficient, bazat în primul rând pe un principiu al transparenței totale, unul al onestității, că informațiile sunt complete și corecte.

Am făcut un parteneriat cu OMS și UNICEF.

Suplimentar, considerăm că toți profesioniștii din domeniul medical trebuie să facă parte din acest proces de vaccinare cât și de informare. Am inițiat un parteneriat cu toate organizațiile care reprezintă profesioniștii din domeniul sanitar.

Pentru informațiile științifice, medicale adresate în principal experților, medicilor, profesioniștilor din domeniul sănătății, noi o să avem o activitate specială de comunicare. Vom face webinarii cu tot personalul medical pentru a le furniza toate informațiile științifice, medicale, de o manieră oficială, cât mai rapid, astfel încât ca toți cei care activează în domeniul medical să poată să aibă toate aceste informații și să le poată transmită mai departe.

Cu privire la procesul de comunicare în spațiul public, vom lucra cu experți din domeniul medical care vor reprezenta vectorii noștri de comunicare și care vor explica toate aceste detalii medicale și științifice.

Avem o platformă națională de informare publică, în acest moment, vaccinare-covid.gov.ro și vom continua toate activitățile de comunicare pe baza recomandărilor unui grup de experți în comunicare și în combaterea fake-news-ului care lucrează la definirea unei strategii pe baza căreia noi vom implementa acțiuni de comunicare.

Vom avea profiluri pe toate rețelele sociale”, a declarat Andrei Baciu, la prezentarea strategiei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.


Citeste si...
A fost la un pas să fie ministru, dar pozele din trecut l-au tras în jos. Acum este șef de partid