Tren înzăpezit în plin câmp. Nămeții care s-au depus în Muntenia și Bărăgan au blocat un tren în dreptul localității Dragoș Vodă (Călărași). Trenul venea dintre Arad cu destinație Constanța.  Sunt peste 200 de pasageri fără căldură. Imginile transmise Antena 3 arătă sloiuri de gheaţă la uşile şi ferestrele vagoanelor, precum şi un strad considerabil de zăpadă în interiorul acestora. Mai mult, zăpada a intrat în vagoane, pentru că uşile nu se închid. Unele dintre ele au fost legate cu lanțuri și lacate pentru a nu se deschide în mers.

În dimineața zilei de luni, 18 ianuarie, INM a anunțat cod galben de ninsori în 12 județe din estul și sud-estul țării. Codul portocaliu de viscol este în județul Tulcea. Vântul va atinge la rafală viteze de 50-70 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

Citeste si...
Gruia Stoica, eliberat din puşcărie!

Trenul înzăpezit pare că poate fi deblocat doar cu lopata. Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena3, că situația acestui tren este cunoscută la sediul central, iar angajații CFR fac eforturi încă de la ora 7.00 pentru a pune în mișcare vagoanele cu pasageri