Radu Petru Pricop va primit 200.000 de euro din zece milioane de euro ce-i revin în urma unei hotărâri judecătoreşti

  ginere

Aşa e la început de drum, fiecare cuplu tânăr are nevoie de un cheag, acolo, de niscaiva bănuţi să poată şi ei porni în viaţă! Uite că aşa se pricopsi şi Pricop, ginerele de două zile al preşedintelui României, cu primii bani de „casa de piatră”. Începutul e greu, că după aia urmează şi restul până la… zece milioane de euro…

Avocatul Radu Petru Pricop, proaspătul soţ al Ioanei Băsescu, va primi o tranşă de 200.000 de euro ca parte a unei despăgubiri de 10.000.000 de euro pe care statul român trebuie să o achite în urma unei hotărâri judecătoreşti, arata Antena 3. Radu Pricop este cel care a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren din Argeş ce aparţinuse cunoscutei familii de politicieni Brătianu. Mass-media a arătat că decizia magistraţilor este una eronată, bazată pe un fals, actul de deces al unei urmaşe a Brătienilor, care la data procesului era încă în viaţă. Cererea ce retrocedare a terenului a fost semnată de omul de afaceri Valentin Vişoiu şi alte trei persoane.

Potrivit Jurnalului Naţional, care a făcut dezvăluirea încă din 2011 şi 2012 privind afacerile cuplului Vişoiu – Pricop. Vişoiu şi Pricop nu erau strâns legaţi doar de afacerea Ştefăneşti, ci sunt şi protagoniştii unui dezastru ecologic produs în Munţii Făgăraş, unde au pornit construcţia unor microhidrocentrale într-o arie protejată.

Acovatul Radu Petru Pricop, soţul Ioanei Băsescu, va primi în această săptămână 200.000 de euro pentru o despăgubire controversată, ca parte a unei despăgubiri de 10.000.000 de euro pe care statul român trebuie să o achite în urma unei hotărâri judecătoreşti, potrivit Antena 3. Conform aceleiaşi surse, Radu Pricop este cel care a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren de 90,5 de hectare din comuna Ştefăneşti, judeţul Argeş, teren ce aparţinuse cunoscutei familii de politicieni Brătianu. În urma unui proces care s-a desfăşurat foarte rapid, Curtea de Apel Piteşti a hotărât în februarie 2012 că statul român prin Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor – ANRP trebuie să plătească o despăgubire de 44, 1 milioane de lei pentru terenul din Ştefăneşti. Recursul prin care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP a atacat decizia Curţii de Apel Piteşti a fost respins de către Curtea Supremă de Justiţie.

Decizia magistraţilor este una eronată, s-a arătat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, din cauza faptului că unul dintre moştenitorii familiei Brătianu nu era decedat la data pronunţării sentinţei, aşa cum au constatat judecătorii. Atunci când instanţele din România au decis ca ANRP să plătească 10 milioane de euro despăgubire, o urmaşă a familiei Brătianu, Eleonora Brătinau, încă trăia. Astfel, sentinţa magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti s-ar fi bazat pe un fals, actul de deces al femeii. Cererea ce retrocedare a terenului din Ştefăneşti a fost înregistrată pe 5 octombrie 2009 la Judecătoria Piteşti de Valentin Vişoiu, Florin Şerban Barbu, Nicolae Bădulescu şi Aritina Bădulescu. Reprezentanţii celor patru a fost cabinetul de avocatură Pricop & Banu. În sentinţa Judecătoriei Piteşti din 23 decembrie 2009 se arată că Eleonora Brătianu, moştenitoarea terenului familiei Brătianu, era decedată şi nu mai putea fi parte a procesului. La Antena 3 a fost prezentat certificatul de deces al Eleonorei Brătianu, fiica lui Victor şi Floricăi Brătianu, din care reiese că aceasta a murit abia în 12 mai 2011. Unul dintre urmaşii familiei Brătianu, Alexandru Missirliu, a vândut avocatului Radu Pricop şi altor patru persoane, mai arată Antena 3, drepturile litigioase pentru terenul din Ştefăneşti.

Suma de 44,1 milioane de lei trebuie achitată în tranşe în următorii cinci ani, deşi pe rolul instanţelor de judecată mai sunt procese legate de această retrocedare, prefectul de Argeş ca reprezentant al Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Argeş se judecă încă cu Vişoiu şi compania, următorul termen fiind pe 26 iunie 2014 la Judecătoria Piteşti.

Valentin Vişoiu este acţionarul principal al grupului Conarg care a obţinut multe lucrări finanţate din bani publici. Vişoiu şi Pricop nu erau strâns legaţi doar de afacerea Ştefăneşti, ci sunt şi protagoniştii unui dezastru ecologic produs în Munţii Făgăraş, unde au pornit construcţia unor microhidrocentrale. Afaceriştii Gheorghe Badea şi Valentin Vişoiu, prin firma Imob Expert Consulting, au construit zece microhidrocentrale pe Capra, Buda şi Otic, afluneţii râului Argeş, într-o arie protejată parte a reţelei Natura 2000, ceea ce înseamnă că zona este protejată la nivelul Uniunii Europene. Finanţarea a fost asigurată de CEC Bank, aceeaşi bancă care a împrumutat-o pe Ioana Băsescu cu 1.000.000 de euro pentru achiziţionarea terenului agricol de la Nana.

Citeste si...
Nu îi mai căuta scuze dacă nu te mai vrea