Laura Codruța Kovesi, fost procuror-șef DNA, susține că învinuirile aduse de Secția de anchetă sunt „fabulații întocmite exclusiv în scopul denigrării”, precizând că procurorul Adina Florea dovedește că dorește doar un dosar mediatic, și nu unul juridic.Ea arată că „este absolut hilar să se susţină că, prin această activitate managerială de stabilire a unor reguli administrative, am participat coordonat la comiterea unor fapte penale”.

Laura Codruţa Kovesi apreciază toate actele întocmite împotriva sa ca fiind în totală contradicţie cu normele legale şi, deci, lovite de nulitate, „toate” actele SIIJ efectuate împotriva sa.

”Învinuirile descrise în comunicatul de presă sunt fabulații întocmite exclusiv în scopul denigrării, chiar atitudinea procurorului de caz, Adina Florea, dovedind că dorește doar un dosar mediatic și nu unul juridic, în care să se afle adevărul.

Citeste si...
Lacrimi în tenis. Kvitova, eliminată din competiţia de la Roma

Este absolut hilar să se susțină că, prin această activitate managerială de stabilire a unor reguli administrative, am participat coordonat la comiterea unor fapte penale.

Apreciez ca fiind în totală contradicție cu normele legale și, deci, lovite de nulitate, TOATE actele SIIJ efectuate împotriva mea. Toată activitatea s-a derulat cu împiedicarea exercitării drepturilor mele legale. Nu am avut acces la acuzațiile în detaliu, nefiindu-mi comunicată ordonanța prin care s-a formulat acuzația. Modul în care s-a desfășurat și se desfășoară în acest caz urmărirea penală este o pată pe obrazul justiției, căci, în mod evident, SIIJ nu urmărește administrarea unor probe valide, în conformitate cu principiul loialității, ci crearea unei aparențe de vinovăție pentru influențarea opiniei publice.”, precizează Kovesi.