Va face acest pas numai dacă i se va propune candidatura la prezidenţiale

 Iohannis

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că, în cazul în care i se va propune candidatura la alegerile prezidenţiale, este dispus să intre în competiţia electorală, menţionând însă că doreşte să existe o dezbatere pe această temă şi în organizaţiile PNL.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Iohannis a răspuns: „Nu m-a rugat nimeni să fac aşa ceva, dar eu i-am rugat pe colegii din partid să dezbată în organizaţiile lor această chestiune, după care probabil vom avea intern o fază de armonizare şi congresul poate ajunge în situaţia să ia o decizie”.

Liderul PNL a fost întrebat dacă ar candida la prezidenţiale în cazul în care ar fi rugat de colegi. „Nu pot să vă răspund, fiindcă nu m-au rugat încă”, a replicat Iohannis.

La observaţia jurnaliştilor că au fost mai mulţi colegi din PNL, inclusiv cei din organizaţia Sibiu, care şi-au exprimat dorinţa ca el să fie candidatul PNL la prezidenţiale, Iohannis a replicat: „O opinie pur personală, pot să vă spun. În cazul în care cineva îmi propune aşa ceva sunt dispus să fac acest lucru”.

De asemenea, el a afirmat că în perspectiva congresului se va deplasa în organizaţiile judeţene pentru a discuta cu liderii din teritoriu.

Iohannis a menţionat că o decizie asupra candidatului PNL la prezidenţiale ar putea fi luată la congresul extraordinar de la finalul acestei luni.

Klaus Iohannis va fi preşedinte interimar al PNL până la organizarea congresului extraordinar de la sfârşitul lunii iunie, ca urmare a deciziei lui Crin Antonescu de a renunţa la poziţia de şef interimar al partidului.

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni, după şedinţa BPN, că va conduce PNL de la Bucureşti, precizând că în cadrul reuniunii au fost adoptate o serie de decizii în pregătirea congresului extraordinar, între care discutarea afilierii la PPE în fiecare organizaţie.

„A fost vorba în primul rând de punerea în practică a hotărârii luate de domnul preşedinte Crin Antonescu de a se retrage din toate funcţiile, inclusiv cele interimare. Am luat act de această decizie a domnului preşedinte Antonescu. Mai mulţi dintre noi i-am mulţumit pentru activitatea extraordinară pe care a depus-o în calitate de preşedinte de partid, activitate pe care a îndeplinit-o timp de cinci şi cred că putem fi cu toţii de acord că a fost un preşedinte excepţional pentru PNL”, a spus Iohannis.

El a precizat că, potrivit Statutului PNL, în calitate de prim-vicepreşedinte a preluat interimar funcţia de preşedinte al partidului. Liderul PNL a precizat că au fost luate, în BPN, o serie de decizii de ordin administrativ pentru organizarea congresului partidului.

Iohannis a precizat că s-a decis ca la momentul congresului să fie discutată apartenenţa PNL la PPE, subiect care va fi dezbătut prima dată în organizaţiile judeţene şi apoi la momentul congresului.

El a fost întrebat de unde va conduce partidul până la congres şi eventual şi după. ”De la Bucureşti voi conduce partidul, sigur. Nu mă mut nici temporar, nici definitiv, dar partea de partid o voi face de la Bucureşti”, a mai spus Iohannis.

 

 

Citeste si...  Călin Popescu Tăriceanu propune primar ALDE pentru Constanta