Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat miercuri, 17 aprilie, la Teatrul Naţional, a treia sa carte, intitulată „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”.

„Am scris această carte în câteva luni de zile. Cineva trebuie să și scoată cartea după ce o

scrii. Și am găsit vechiul meu partener, Curtea Veche, care s-au arătat de-a dreptul entuziasmați. Nu știu de ce, dar vă mulțumesc. Cine scrie o carte face bine să aibă și câțiva apropiați și prieteni care se uită dacă nu sunt greșeli înăuntru, dacă graficele corespund cu realitatea. Pe scurt, mulțumesc tuturor care și-au făcut timp să mă ajute pentru a scoate o carte care este și corectă și utilă”, a declarat Klaus Iohannis.

„Pentru mine, de la început, afacerile europene au fost foarte importante, pentru că sunt foarte importante pentru România. România face parte dintr-un grup select, numit UE, din 2007. Suntem bucuroși că suntem acolo și de aceea m-a interesat foarte mult ce se întâmplă, cum se întâmplă și am vrut că România să își ocupe locul cuvenit în UE și să joace un rol pe măsură.

Citeste si...  Klaus Iohannis rechemă șapte ambasadori

Majoritatea românilor sunt pro UE, dar nu am constatat un interes deosebit pentru instituțiile europene. Însă, în timp, aceste lucruri s-au schimbat, poate și datorită faptului că am comunicat destul de mult despre ce facem noi la Consiliul European, despre rezultatele pe care le are România și despre faptul că suntem aprociati acolo. Când a apărut evident că vom prelua președinția Consiliului UE, intereasul a crescut. Și atunci am crezut că este momentul potrivit să vin în întâmpinarea acestui interes, cu câteva informații. Aceste câteva informații au devenit ceva mai multe și se găsesc aici, în carte.

Această carte am vrut să fie o carte utilă cetățeanului interesant, dar care nu vrea să devină doctor în afaceri europene, ci vrea să se informeze, să știe mai bine de ce facem anumite demersuri, de ce merg eu la Consiliul European. Nu am vrut să fie o carte pretențioasă sau prețioasă, Vreau să fie o carte în care cineva care este interesat de ce se întâmplă în UE să găsească informații utile, să fie un ghid”, a ma precizat preşedintele.