Familia Iohannis a făcut contestaţie în anulare împotriva deciziei instanţei, din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului. În urma contestației, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca judecarea cazului să se facă la Curtea de Apel Piteşti.

Instanţa supremă a admis astfel cererea depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la o altă curte de apel din ţară, decizia fiind definitivă.

Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.

Citeste si...
Klaus Iohannis: Când voi fi preşedinte, voi face demersurile pentru a renunţa la imunitate

Soții Iohannis au susținut că s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor.

Klaus Iohannis și-a arătat nemulțumirea față de decizia justiției încă din 16 noiembrie 2015. Atunci, imediat după ce a pierdut casa prin sentința judecătorească dată, președintele a punctat împreună cu avocații săi că vor căută cele mai bune căi de a o contesta.