Klaus Iohannis pe Facebook. un mesaj în care face legătura dintre Revoluția din Decembrie 1989, începută acum 29 de ani, și situația de azi, în care PSD și Dragnea încearcă să impună amnistia și grațierea.”România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, spune Iohannis.

Klaus Iohannis pe Facebook”În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, a scris Presedintele

zzzz

Ceva mai devreme, într-o scrisoare transmisă premierului Viorica Dăncilă, şeful statului îi-a cerut acesteia să-i ii trimita agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Demersul vine pe fondul discutiilor privind posibilitatea adoptării unei ordonaţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Citeste si...  La Cupa Mondiala de fotbal feminin vor fi arbitri din Romania

Iata textul integral al scrisorii:

Stimată doamnă Prim-ministru, în vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009.

Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului, se spune în scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis.