Klaus Iohannis, a dat asigurări miercuri seară, în cadrul unei conferințe de presă, că pensiile vor crește, dar nu cu 40%, Guvernul urmând să calculeze cât va fi majorarea. Despre alocațiile pentru copii a precizat că acestea vor crește „pas cu pas”.

Klaus Iohannis a mai declarat că pensionarii nu pot fi lăsați să plătească integral costurile recesiunii.

„Este evident că o creștere de 40% a pensiilor nu este posibilă, nu sunt bani. Este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor, nu putem lăsa pensionarii să plătescă integral costul recesiunii. Pensiile vor crește. Punct și clar. Cât va fi această creștere, va calcula Guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare”, a spus Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

În ceea ce privește dublarea alocațiilor pentru copii, șeful statului a spus că nu va fi posibilă „de azi pe mâine”.

„Ne dorim și eu și Guernul să devină realitate, va fi posibilă în etape, sau cum spune cineva, pas cu pas”, a precizat Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că România se găsește într-o situație complicată economic, bugetar și electoral.

„Ne dorim să creștem și alocațiile și pensiile, însă de la dorința sinceră la putința sinceră este o cale lungă. Dacă economia românească se contractă, poate va fi mai mică de 8%, veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificat iar în loc de un deficit de 3% vom avea unul considerabil mai mare. În aceste condiții, nu cred că se așteaptă cineva ca toate cheltuielile inițiale să poată fi făcute, nu sunt bani pentru toate. Am rugat Guvernul pentru majorări atât cât se poate”, a mai afirmat șeful statului.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Alocațiile vor fi majorate cu 20% din 1 septembrie și dublate din 1 iulie 2022
Alocațiile vor fi majorate cu 20% din 1 septembrie și dublate din 1 iulie 2022, se arată în proiectul unei ordonanțe, prezentat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în cadrul ședinței de Guvern.

Conform proiectului, prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Conform ultimei legi adoptate de Parlament, alocațiile trebuie majorate cu 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și cu 600 de lei pentru cei între 0 și 2 ani. De asemenea, alocațiile vor fi dublate și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a afirmat ministrul Muncii.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu: Alocațiile, majorate cu un procent „în jurul a 15%”. Când va intra în vigoare creșterea
Ministrul Finanțelor Publice (MFP), Florin Cîțu, a anunțat, luni seară, că alocațiile vor crește de la 1 august cu un procent „în jurul a 15%”. Proiectul se află în avizare și va intra în ședința de Guvern din această săptămână.

“La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani,” a declarat ministrul Finanţelor, conform realitatea.net.


Citeste si...
Klaus Iohannis despre relaţia cu Polonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.