Preşedintele ales Klaus Iohannis a participat, vineri, la o zi după ce Alina Gorghiu a fost aleasă şef al PNL, la o întâlnire cu cu liderii organizaţiilor de femei din noul PNL, reuniune la care a fost prezent şi Vasile Blaga.

iohannis_femei_1_60268900

Klaus Iohannis le-a spus femeilor liberale că  de foarte multe ori, în politica românească, locul şi importanţa doamnelor este „blamată, dar nu realizată”.

„Faptul ca in acest mediu reusiti sa va impuneti si nu numai atat, reusiti sa obtineti rezultate remarcabile, este un lucru extraordinar. Este foarte important sa continuati. După părerea mea, ați înțeles mai repede, mai bine și mai profund ce înseamnă politica în secolul XXI. Înseamnă o mai mare apropiere de oameni, înseamnă organizații care funcționează mai direct și înseamnă organizații care funcționează în așa fel încât să vină în întâmpinarea alegătorilor noștri. Aceste lucruri sunt vitale pentru orice partid care dorește să rămână sau să devină semnificativ în deceniile următoare”,  a susţinut Iohannis.

Prşedintele ales a arătat că sunt semne foarte clare ă PNL, cel realizat prin fuziune in această vară, este primul partid mare din România care se reformează din interior.

„Dumneavoastra trebuie sa ramaneti implicate foarte activ in acest proces de reformare in cadrul noului PNL. Votul de pe 2 și de pe 16 noiembrie, în afară de faptul — evident îmbucurător — că m-a dus la Președinție, ne-a arătat câteva lucruri foarte clare: oamenii așteaptă altfel de politică, care poate fi făcută numai de altfel de partide. Nu putem să trimitem clasa politică acasă și o scoatem din sertar pe cea de rezervă, că nu există așa ceva, dar putem să facem un lucru foarte simplu: să reformăm partidele în așa fel încât să funcționeze mai bine, mai transparent, mai aproape de cetățean. Alegătorul nu vine cu viziune, cu viziune vine politicianul. Dar conexiunea dintre politician si cetatean trebuie sa fie mult mai buna, mult mai transparenta”, a continuat Iohannis.

Presedintele ales a adaugat că, „daca vedem de unde am pornit in preajma europarlamentarelor si unde am ajuns astazi, pentru un partid politic este un progres uimitor”.

„De partea cealalta, arata un nivel de asteptare foarte mare. Trebuie sa devenim atat de buni incat sa satisfacem acest nivel de asteptare. (…) Noul PNL este nou, așa cum se spune, nu putem să pornim de la premisa că în mod automat cele două echipe, fostul PNL și fostul PDL, vor deveni o echipă coerentă care funcționează automat. Nu se va întâmpla așa ceva. Pentru asta trebuie muncit mult și cu un obiectiv clar și ferm să se întâmple această contopire a celor două echipe în una mai mare, mai bună și mai performantă. Este lucrul pe care mi-l doresc eu pentru partidul meu de suflet”, a conchis  Iohannis.

Citeste si...  Este OFICIAL: Pedepse reduse pentru condamnați! Președintele Iohannis a promulgat legea