Liberalii au decis. KLAUS IOHANNIS este candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale, în urma votului din Delegaţia Permanentă a PNL. Iohannnis a obţinut 111 voturi, iar Crin Antonescu doar 55 de voturi. Cinci voturi au fost nule.

media_140198156533248000_22961700

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia permanentă a PNL, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Iohannis a obţinut un număr de voturi dublu faţă de Antonescu, din partea membrilor Delegaţiei Permanente.

Pentru Klaus Iohannis au optat 111 membri ai Delegaţiei Permanente, în timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 55.

Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal s-a reunit, luni, pentru a stabili candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale.

„Eu cred că, cel puţin de cinci ani cât am condus partidul, m-am tot prezentat. Astăzi nu o să fac o prezentare foarte lungă”, a declarat Antonescu, înaintea întâlnirii.

Întrebat dacă renunţă la candidatura pentru prezidenţiale, având în vedere rezultatele sondajului, Antonescu a răspuns: „Nu. E un sondaj pe care nu mi-l asum, dar pe care nu îl contest”.

„Nu fac niciun comentariu legat de şansele celor doi. Votul va fi secret pentru că aşa spune statutul. Eu nu voi ţine cont de sondaje. Important e să îl alegem pe cel cu cele mai reale şanse”, a declarat Mircea Ionescu Quintus.

Klaus Iohannis este cel mai bine clasat candidat al PNL în cursa prezidențială, arată datele unui sondaj de opinie realizat de IRSOP la comanda PNL, cu o zi înainte de desemnarea candidatului la Prezidențiale în Delegația Permanentă.

Potrivit cercetării IRSOP, realizată în perioada 10-17 iulie, pe un eșantion de 1.400 de oameni, Klaus Iohannis este cel mai clasat concurent al Opoziției în turul doi al cursei prezidențiale contra lui Victor Ponta.

Astfel, în turul doi al prezidențialelor, Victor Ponta ar obține 49%, Klaus Iohannis – 43%, procentul celor care spun niciunul sau nu răspund fiind de 8%.

În varianta nr. 2 Victor Ponta – 53%, Crin Antonescu – 29%, nu știu, niciunul/nu răspund – 18%.

În ceea ce privește opțiunea de vot pentru partide, PSD este creditat cu 39%, PNL – 18%, PDL – 11%, PMP – 8%, PPDD- 6%, UDMR – 4%.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI și are o marjă de eroare de +-2.5%.

Citeste si...  PNL a stabilit cine face parte din DELEGAȚIA care va merge la CONSULTĂRILE cu IOHANNIS