Președintele Klaus Iohannis a spus vineri că „nu vor fi tăieri de salarii și pensii”. Declarația a venit în contextul în care Viorica Dăncilă și mulți lideri PSD au spus că un nou guvern ar urma să recurgă la această măsură.

„Aici vreau să fac o afirmație, și stiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea – nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor. Repet, nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, a declarat Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a cerut, vineri, liberalilor și președintelui Klaus Iohannis să își asume public că pensiile și salariile vor fi plătite la timp și vor fi majorate, conform legislației în vigoare.

Citeste si...
Șefii CSM au plecat, cu jalba-n băț, la Iohannis, să se plângă de taierea pensiilor speciale

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă, după încheierea consultărilor cu partidele parlamentare pe tema formării unui nou Guvern.

„Consultările de azi (vineri – n.r.) vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie de făcut. Luni, cel târziu marți voi desemna un premier care veni în Parlament cu o propunere de guvern. Nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesediști pentru guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.