Preşedintele Klaus Iohannis consideră intenţia PSD de a modifica OUG privind rectificarea bugetară  că este un demers politicianist populist electoral, fără niciun fundament”. ”PSD nu poate din opoziţie să pună în pericol finanţele publice”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis consideră intenţia PSD de a modifica OUG privind rectificarea bugetară şi a răspuns: ”Este un demers politiciant populist electoralist, fără niciun fundament. Statul poate plăti numai atât cât e la dispoziţie şi nu mai mult. Guvernul a motivat de ce creşterea pensiilor este doar de atât cât este. I-am auzit pe unii din PSD afirmând cu nesimţire că pensiile au fost tăiate. Nu, pensiile au fost majorate. Şi fiecare pensionar va verifica că i-a crescut pensia. Nu s-a putut merge pe majorare. După ce economia îşi va reveni se vor găsi soluţii pentru majorările aşteptate. Să vii acum în Parlament şi să spui că din opoziţie ştii mai bine câţi bani sunt…”.

Preşedintele a precizat că ”CCR a constatat că în Parlamentul nu se poate lua decizii care pun în pericol finanţele ţării”.

”PSD nu poate din opoziţie să pună în pericol finanţele publice. E absurd. PSD ştia că această mărire nu va fi posibilă”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a afirmat că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile vor fi majorate cu 14 procente de la 1 septembrie 2020.

În 24 august, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care PSD va modifica în Parlament proiectul de rectificare bugetară, în sensul majorării pensiilor cu 40% şi a creşterii salariilor profesorilor începând cu luna septembrie.

Citeste si...
Dumitru Buzatu dă citate din Biblie, când vine vorba despre remanierea Guvernului