Mircea Ionescu-Quintus: „Nu văd un candidat mai potrivit pentru prezidențiale decât Iohannis”

 klaus_iohannis

Klaus Iohannis, fostul prim-vicepreşedinte PNL, a fost ales preşedinte interimar la PNL, propunerea fiind acceptată în unanimitate.

Decizia vine după ce Crin Antonescu a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PNL, în urma rezultatelor slabe obţinute de partid în urma Alegerilor Europarlamentare 2014. De asemenea, a doua zi după alegerile europarlamentare, Iohannisa demisionat di toate funcţiile deţinute în partid.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, luni, că gestul lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa pentru prezidenţiale a limpezit lucrurile, el arătând că acesta a fost făcut în avans, întrucât peste o lună tot aşa avea să se întâmple.

ionescu_quintus0

„Este gestul unui om politic cu experienţă, cu maturitate, şi care îşi pune interesele sale sub cele ale partidului. Ceea ce a făcut el este o avansare pur şi simplu, că peste o lună tot aşa se întâmpla, dar a limpezit lucrurile şi asta e în interesul nostru”, a spus Quintus.

El a spus că Antonescu, în calitate de fost preşedinte al PNL, este membru al BPN şi are loc chiar lângă el. Întrebat dacă Iohannis este potrivit pentru şefia PNL şi pentru a candida la prezidenţiale, Quintus a răspuns: „În momentul de faţă, nu văd altul mai potrivit”.

Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea PNL. Antonescu a mai spus că nu va candida la alegerile prezidenţiale, pentru a favoriza desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

 

 

Citeste si...
Prietena lui Udrea, șefa DIICOT, vrea să ”sufle” dosarul ginerelui lui Băsescu, ca să se ocupe de el