Mircea Ionescu-Quintus: „Nu văd un candidat mai potrivit pentru prezidențiale decât Iohannis”

 klaus_iohannis

Klaus Iohannis, fostul prim-vicepreşedinte PNL, a fost ales preşedinte interimar la PNL, propunerea fiind acceptată în unanimitate.

Decizia vine după ce Crin Antonescu a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PNL, în urma rezultatelor slabe obţinute de partid în urma Alegerilor Europarlamentare 2014. De asemenea, a doua zi după alegerile europarlamentare, Iohannisa demisionat di toate funcţiile deţinute în partid.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, luni, că gestul lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa pentru prezidenţiale a limpezit lucrurile, el arătând că acesta a fost făcut în avans, întrucât peste o lună tot aşa avea să se întâmple.

ionescu_quintus0

„Este gestul unui om politic cu experienţă, cu maturitate, şi care îşi pune interesele sale sub cele ale partidului. Ceea ce a făcut el este o avansare pur şi simplu, că peste o lună tot aşa se întâmpla, dar a limpezit lucrurile şi asta e în interesul nostru”, a spus Quintus.

El a spus că Antonescu, în calitate de fost preşedinte al PNL, este membru al BPN şi are loc chiar lângă el. Întrebat dacă Iohannis este potrivit pentru şefia PNL şi pentru a candida la prezidenţiale, Quintus a răspuns: „În momentul de faţă, nu văd altul mai potrivit”.

Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea PNL. Antonescu a mai spus că nu va candida la alegerile prezidenţiale, pentru a favoriza desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

 

 

Citeste si...  Klaus Iohannis cadorisit de tehnocrați