Klaus Iohannis va susţine, miercuri, la ora 18:00, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, după o ședință la care iau parte mai mulți membri ai Guvernului.

Klaus Iohannis a convocat miercuri o nouă şedinţă pe tema fondurilor europene, la care participă premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, şi miniştrii Finanţelor, Economiei, Fondurilor Europene şi Transporturilor.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 29 iulie a.c., ora 14:30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă pe tema fondurilor europene cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode”, a anuțat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu o săptămână, după o şedinţă similară, că planul pentru atragerea fondurilor europene care sunt alocate României în exerciţiul bugetar 2021 – 2027 este ca şi finalizat, lucrându-se la ultimele finisaje. Şeful statului afirmă că trebuie ”un plan solid, bun, aplicabil”, care să fie gata la timp pentru ca, de data aceasta, să fim pregătiţi de atragerea tuturor fondurilor europene, relatează News.ro.

”După cum probabil s-a aflat, ieri a ajuns la un acord în Consiliul European şi României i-a fost alocată suma de 80 de miliarde de euro pentru programe europene în următorii ani. Este o sumă foarte mare şi, cu aceşti bani, dragi români, vom fi în situaţia, nu doar de a relansa economia, ci de a reconstrui România, deci să intervenim în economie şi în marile sisteme publice. Este o veste foarte, foarte bună”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, la finalul sedinţei pe tema fondurilor europene pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie în care precizează că nu va aproba bugetul multianual pentru perioada 2021-2027 creionat de Consiliul European dacă nu va fi îmbunătăţită propunerea, PE susţinând că în bugetul pe termen lung al UE sunt făcute reduceri de sume pe anumite programe viitoare şi acest lucru „va submina bazele unei reveniri eonomice sustenabile”.

Instituţia mai arată că propunerea Consiliului nu stabileşte un mecanism clar pentru condiţionarea fondurilor UE de respectarea statului de drept.

PSD susţine că este posibil ca negocierile privind ajutoarele financiare primite de ţările Uniunii Europene să fie reluate, „având în vedere dezvoltările din Parlamentul European” iar în acest context social-democraţii îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să obţină un mandat din partea Parlamentului înainte de a merge la negocieri şi să prezinte un raport parlamentarilor după finalizarea acestora.


Citeste si...
România U21, victorie ISTORICĂ în Portugalia, cu doi oameni eliminați: șanse mari să ajungă la Euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.