„Lipsa unei reacţii corespunzătoare din partea Rusiei va fi calificată de partea ucraineană drept o încălcare a angajamentelor şi acordurilor bilaterale”

 Ucraina (5)

Ministerul ucrainean de Externe i-a trimis Moscovei o notă de infomare cu propunerea de a iniţia „imediat” activităţi comune în scopul stabilizării situaţiei la frontiera ruso-ucraineană, relatează agenţia RIA Novosti.

„În legătură cu tensionarea situaţiei la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, fapt provocat în special de activitatea unor grupări infracţionale, Ministerul ucrainean de Externe i-a trimis diplomaţiei ruse o notă de informare”, anunţă ministerul ucraineană într-un comunicat.

Kievul îi propune Moscovei să ia măsuri pentru a stabiliza situaţia în regiune, iar „lipsa unei reacţii corespunzătoare din partea Rusiei va fi calificată de partea ucraineană drept o încălcare a angajamentelor şi acordurilor bilaterale”, afirmă diplomaţia de la Kiev.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a afirmat că va examina propunerea autorităţilor ucrainene, potrivit adjunctului ministrului rus de Externe Grigori Karasin.

Citeste si...
Germania recrutează bucătari din România. Salariile pot ajunge la 2.000 de euro pe lună