Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că modificarea legii taximetriei prin OUG nu se justifică, subliniind că dacă aceste modificări vizează serviciile Uber și Taxify, atunci ținta este greșită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că cele două servicii oferite sunt competente, transparente, oferă un transport modern și civilizat, astfel că nu există nicio posibilitate ca unii să se sustragă de la plata impozitului.

„Dacă modificarea prin OUG a Legii Taximetriei vizează cele două servicii, Uber și Taxify, eu cred că este o țintă greșită, deoarece problemele taximetriei din România nu stau în aceste două firme. Sunt servicii competente, transparente, care pot fi urmărite prin internet până la destinație, plătești cu cardul, deci din acest punct de vedere nu există nicio posibilitate ca unii să se sustragă de la plata impozitului. Este o modalitate civilizată, modernă de transport, iar competiția din acest domeniu ar trebui să ne ducă în altă direcție, nu de a interzice ceva sau de a face legislația în așa fel încât să nu mai fie rentabilă această formă de taximetrie. Competiția ar trebui să meargă în cealaltă direcție, când firmele de taximetrie investesc în mașini, în servicii, în a forma taximetriști mai amabili, iar atunci nu va fi nicio problemă”, a spus Kelemen.

Citeste si...
Melania Mandas Vergu, condamnată la 4 ani închisoare cu executare pentru fraude cu fonduri europene

Potrivit acestuia, oamenii care locuiesc în orașele mari caută această soluție care funcționează, fiind o alternativă mai civilizată și modernă la companiile obișnuite de taxi.

„În plus, serviciile Uber și Taxify sunt de secolul al XXI-lea și reprezintă și o modalitate pentru tineri de a mai face un ban în plus, câteva ore pe zi, seara sau după-amiază. Iar acești șoferi – antreprenori plătesc taxe. De aceea, chiar nu îi înțeleg pe cei care au pregătit această OUG. Iar taximetriștii, în loc să se reformeze, omoară competiția, concurența, ceea ce nu este corect. Nu susținem așa ceva în anul 2019. Eu cred că, până este în dezbatere publică, ar trebui poziții clare din partea societății și a liderilor politici, deoarece direcția nu este bună, nu se rezolvă nimic, ci se satisfac, poate, interesele meschine ale unora din București și din câteva orașe mari”, a menționta liderul UDMR.

Kelemen a subliniat că nu vede rostul unei OUG privind modificarea legii taximetriei în condițiile în care nu este nicio urgență în acest domeniu.

„Unde este urgența? Dacă cineva vrea să schimbe legea taximetriei ar trebui să vină în Parlament, în dezbatere parlamentară, nu să se modifice prin OUG”, a conchis Kelemen Hunor.