Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că Viorica Dăncilă este cel de-al cincilea premier pe care îl primeşte, afirmând că speră că aceasta va rămâne mai mult în funcţie, pentru că nu mai ştie ”unde pleacă toată lumea cu care se întâlneşte”.

”Este al cincilea prim-ministru pe care îl întâmpin aici de la începutul mandatului meu şi să sperăm că acest ciclu se va opri şi că dna prim-ministru va rămâne mai mult în funcţie, pentru că, cumva, nu mai ştiu unde pleacă toată lumea cu care mă întâlnesc ca prim-ministru”, a spus preşedintele Comsiei Europene.

Jean Claude Juncker a afirmat că discuţiile cu premierul Dăncilă au vizat preşedinţia României a Consiliului UE, summitul de la Sibiu, dar şi ciclul financiar multianual.

”Am spus încă o dată doamnei prim-ministru că Mecanismul de Cooperare şi Verificare cu privire la Bulgaria şi la România ar trebui să fie ridicat înainte de sfârşitul mandatului acestei comisii, aşa cum i-am spus prietenei mele că locul României este în spaţiul Schengen. Nu mai e niciun motiv să excludem România din aceste ambiţii cetăţeneşti care ţin de spaţiul Schengen”, a adăugat Juncker

Citeste si...
Promisiunea care le strică planurile lui Dragnea şi Dăncilă. Anunţul făcut de ambasadorul palestinian la UE după o întâlnire cu Mogherini

La rândul său, Viorica Dăncilă a susţinut necesitatea ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România.

”Drumul european al României este legat de domnul preşedinte Juncker. (…) Sperăm ca tot sub preşedinţia domnului Juncker să putem vorbi despre intrarea în Schengen a României. România îndeplineşte toate condiţiile din punctul de vedere al Comisiei. Şi, de asemenea, să fie ridicat MCV-ul, pentru că nu este normal ca România să preia preşedinţia cu o sancţiune”, a afirmat Viorica Dăncilă.