Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu şi-a schimbat discursul în ceea ce priveşte intenţia alianţei de guvernământ PSD-ALDE de a adopta, prin ordonaţă, aministia şi graţierea. „Ar fi un pas înapoi,” a răspuns înaltul oficial european la o întrebare directă pe această temă.

Premierul Viorica Dăncilă cere ca România să adere la spațiul Schengen în cele șase luni în care va deține președinția Consiliului Uniunii Europene! Mesajul a fost transmis în conferința de presă comună, susținută la Palatul Victoria împreună cu președintele Comisiei Europene

Jean-Claude Juncker.

Jean Claude Juncker a transmis că este de acord, dar liderul european a adus în discuție și problemele pe care trebuie să le evite țara noastră.

Citeste si...  Amnistia fiscală, gata să fie pusă pe masa Guvernului

În conferința de la Cotroceni, a precizat că amnistia ar fi un pas înapoi pentru România!

„Am vrut să reamintesc regulile europene şi este vorba de respectatrea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa e făcută din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esențiale, pentru că aceste aspecte esențiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda amnistia, așa cum preconizează unii din țara dumnevoastră, dacă aceasta ar intra în vigoare. Ar fi un pas înapoi”, a afirmat Jean Claude Juncker.