Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu şi-a schimbat discursul în ceea ce priveşte intenţia alianţei de guvernământ PSD-ALDE de a adopta, prin ordonaţă, aministia şi graţierea. „Ar fi un pas înapoi,” a răspuns înaltul oficial european la o întrebare directă pe această temă.

Premierul Viorica Dăncilă cere ca România să adere la spațiul Schengen în cele șase luni în care va deține președinția Consiliului Uniunii Europene! Mesajul a fost transmis în conferința de presă comună, susținută la Palatul Victoria împreună cu președintele Comisiei Europene

Jean-Claude Juncker.

Jean Claude Juncker a transmis că este de acord, dar liderul european a adus în discuție și problemele pe care trebuie să le evite țara noastră.

Citeste si...  ANAF stă cu ochii pe averile bogătașilor. Vezi cine este vizat

În conferința de la Cotroceni, a precizat că amnistia ar fi un pas înapoi pentru România!

„Am vrut să reamintesc regulile europene şi este vorba de respectatrea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa e făcută din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esențiale, pentru că aceste aspecte esențiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda amnistia, așa cum preconizează unii din țara dumnevoastră, dacă aceasta ar intra în vigoare. Ar fi un pas înapoi”, a afirmat Jean Claude Juncker.