Pandemia de COVID-19 atinge cote alarmante, iar numărul tot mai mare de cazuri conduce România către o carantină națională. Începând de astăzi, de la ora 5:00, o zonă dintr-o comună din județul Galați a intrat în carantină, timp de 14 zile. Decizia autorităților de a restricționa accesul pe aceste străzi a venit după ce rata de infectare a depășit limitele admise.

Pe ce străzi a fost instituită carantina

Începând de astăzi, o parte a comunei Ivești din județul Galați va fi în carantină, după ce incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile este de 4,64 cazuri la 1.000 de locuitori, a informat, marţi, Prefectura, potrivit Agerpres.
Potrivit reprezentanților prefecturii, zona de carantină a comunităţii va fi cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi str. Pădurii aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus), pentru 14 zile.

Județul Galați va fi pus în carantină din pricina COVID

În acestă zonă, autoritățile au anunțat că se vor aplica toate interdicțiile și restricțiile prevăzute pentru perioada stării de alertă, prevăzute în Legea nr. 55 din 15 mai privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare şi respectiv H.G. nr. 782 din 14 septembrie privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată şi completată cu Hotărârea de Guvern nr. 841 din 8 octombrie 2020, potrivit Agerpres.

Localnicilor li se aduce la cunoștință înlocuirea zonei carantinate cu anumite drumuri ocolitoare, potrivit următorului plan: D.J. 255 Izvoarele – Slobozia Conachi – Pechea – ieşire D.J. 251 – Costache Negri – Cudalbi – ieşire D.J. 254 – Griviţa; D.J. 253 Umbrăreşti intersecţie cu D.J. 254 B – Griviţa.

Masca de protecție devine obligatorie
Printre cele mai importante restricții se regăsește purtarea obligatorie a măștii în spații închise, dar și cele deschise. Măștile trebuie purtate corect, astfel încât să acopere nasul și gura, au transmis autoritățile. De asemenea, intrările și ieșirile din localitate vor fi făcute sub supravegherea atentă a filtrelor instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Persoanelor care se află în carantină și izolare au interzis să părăsească domiciliu, iar cele care au dreptul să iasă, vor putea face în intervalul 6:00-22:00, doar pe baza declarației pe proprie răspundere, excepție fac persoanele cu boli cronice, femeile gravide și urgențele medicale.

O altă interdicție o au operatorii economici ce desfășoară servicii de curierat. Aceștia nu vor avea voie să intre în zonele carantinate. În acest caz, predarea-preluarea coletelor se va efectua în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne.


Citeste si...
Donald Trump a solicitat aprobarea urgentă pentru un medicament anti- coronavirus