Turneul de tenis Australian Open 2021 urmează să înceapă peste trei săptămâni, însă organizatorii au făcut deja o greșeală care a ajuns în presa internațională. După ce avionul cu care au călătorit 23 de jucătoarele de la Abu Dhabi la Melbourne avea la bord o persoană infectată cu Covid-19, una dintre sportivele care trebuiau carantinate a fost izolată într-o cameră cu șoareci.

Jucătoarele ce participă la Australian Open, carantinate în camere cu șoareci

Yulia Putintseva a filmat cu propriul telefon rozătoarea

După ce a aterizat la Melbourne cu avionul în care o persoană a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, Yulia Putintseva a fost cazată într-o cameră cu şoareci. Cu toate acestea, chiar dacă a cerut să fie mutată rapid într-o altă cameră, de preferat, una fără şoareci, nicio persoană nu a intervenit, timp de două ore.

Jucătoarele de tenis Yulia Putintseva, la fel ca şi Sorana Cîrstea, a călătorit la Melbourne în aeronava în care s-a aflat şi o persoană bolnavă de COVID-19.

Toți cei 64 de pasageri ai avionului, printre care 23 de sportive, vor fi nevoiți să petreacă următoarele 14 zile în izolare.

O fostă tenismenă s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără să fie în vreo categorie vulnerabilă
Fosta jucătoare slovacă de tenis Dominika Cibulkova (31 de ani), fost număr 4 WTA, a fost puternic criticată în țara sa natală după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără a se număra pe lista persoanelor care au prioritate la imunizare.

Aceasta a decis să își ceară scuze prin intermediul unui mesaj postat pe contul său personal de Instagram pentru gestul făcut și a anunțat că se oferă să devină voluntar în spitalul în care și-a făcut vaccinul pentru a se revanșa.

Totodată, ea a ținut să precizeze că plătește asigurări de sănătate.

„Aş dori să-mi cer încă o dată scuze, pentru că eu şi soţul meu ne-am vacinat anti COVID-19. Îmi pare rău pentru toate persoanele vulnerabile şi pentru cei care aşteaptă să-şi facă vaccinul. Am făcut greşeala să cred că noi am fost pe lista pentru vaccinuri nefolosite.

Este o situaţie la care nu vreau să mai fac referire, dar aş dori să-mi ofer ajutorul. Îi transmit ministrului Sănătăţii că doresc să ajut ca şi voluntar în prima linie şi am contactat deja Ministerul Sănătăţii în acest sens.

În acelaşi timp, aş dori să clarific nişte lucruri apărute pe reţelele sociale şi în presă, în privinţa plăţilor de contribuţii la compania de asigurări de sănătate. Din 2009 încoace, am plătit 55.966,58 euro în Slovacia pentru asigurări de sănătate. Am fost scoasă de pe listă pentru doi ani, cât timp am stat în Dubai. Din 19.02.2020 sunt înregistrată din nou şi plătesc contribuţii la stat”, a scris Dominika Cibulkova, pe Instagram.


Citeste si...
OMS avertizează că, la fel ca gripa spaniolă, coronavirusul dispare vara și reapare toamna