Natanael Pârvu și Florentina Mihaela Ștefan, MVP-urile finalelor competiției de fotbal din cadrul Olimpiadei Liceelor McDonald’s, s-au remarcat nu numai pe terenul de joc, ci și prin declarațiile date după festivitatea de premiere.

S-a încheiat faza pe București a celor cinci discipline sportive incluse în Olimpiada Liceelor McDonalds (handbal, tenis de masă, baschet, volei și fotbal). Cele două echipe care vor reprezenta Capitala în faza pe țară a competiției de fotbal sunt: Colegiul Național „Octav Onicescu” (băieți) și Colegiul Economic „Viilor” (fete).

Semifinalele și finalele întrecerii de fotbal au fost găzduite de Liceul cu program sportiv „Mircea Eliade”.

Natanael Pârvu a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei masculine, pe care „Octav Onicescu” a câștigat-o, cu 4-3, chiar în fața lui „Eliade”.

Natanael (sau Natty, cum îi spun prietenii) a dovedit maturitate atât în felul în care a judecat fazele pe terenul de joc, cât și în vorbele rostite la interviul de după festivitatea de premiere. După ce le-a dedicat succesul coechipierilor și profesorilor care au pregătit echipa, liceanul a avut un mesaj pentru toți cei prezenți: „Atât timp cât aveţi un vis, luptaţi până îl împliniţi. Nimic nu este imposibil”.

A tras primul șut la numai 7 luni!

Evident, nu știa acest lucru la vârsta de 7 luni, când, după spusele mamei, a tras primul șut în minge. Dar, la 9 ani, s-a înscris la juniorii echipei din Berceni și a început să lupte pentru visul său.

Deși este foarte tânăr, în prezent se antrenează cu lotul de seniori al clubului Progresul Spartac, fosta FC Național, care joacă în Liga a 3-a.

Florentina Ștefan a fost MVP-ul finalei în care echipa Colegiului Economic „Viilor” a cucerit titlul de campioană, învingând-o cu 2-1 pe cea a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”.

Florentina s-a antrenat umăr la umăr cu băieții la Fair Play București și consideră că exercițiile nu erau atât de intense precum cele de la echipa de fete. Ea a arătat aceeași „inspirație” ca „Natty” atunci când a fost rugat să transmită un mesaj celor care doresc să se apuce de fotbal: „Să o facă mereu cu bucurie și cu pasiune”.

Sunt cuvinte de care poate vor ține seama mulți dintre cei 5.600 de liceeni bucureșteni care au participat la Olimpiadă și care doresc să continue cu sportul de performanță.

Olimpiada Liceelor este organizată de McDonald’s România cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, partenerului media Prosport, Caldo Security şi SEG (Sport Evolution Group).

Citeste si...  Alexandra Dulgheru s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Roma