Statele Unite au promis o „reacţie rapidă” la orice „ameninţare, violenţă sau intimidare” împotriva opozantului venezuelean Juan Guaido, recunoscut de Washington ca preşedinte interimar, la întoarcerea acestuia la Caracas, informează France Presse, potrivit agerpres.ro.

„Statele Unite acordă o mare importanţă întoarcerii în Venezuela a lui Juan Guaido în condiţii de siguranţă”, a avertizat pe Twitter vicepreşedintele american Mike Pence.

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar la sfârşitul lunii ianuarie şi a fost recunoscut de atunci de cincizeci de ţări în locul liderului socialist Nicolas Maduro, a sosit luni pe aeroportul din Caracas, unde a fost aclamat de susţinători. El poate fi arestat după ce a sfidat o interdicţie de a părăsi teritoriul venezuelean.

Citeste si...  Sondaj. Ce cred românii despre activitatea europarlamentarilor români

„Lumea se uită – preşedintelui interimar Guaido trebuie să i se permită să se întoarcă în Venezuela în condiţii de siguranţă”, a insistat Mike Pence, aflat în prima linie a strategiei SUA pentru a-l face pe Nicolas Maduro să plece.