Când avea doar 16 ani a fost considerat „copia” lui Zidane, cu o tehnică sclipitoare și viziune de joc fantastică, însă viitorul său avea să nu fie unul de succes. Ba chiar invers. Josh McEachran a fost, la un moment dat, dorit de Real Madrid, care i-a pus contractul pe masă, însă mijlocașul a refuzat.

Acel moment s-a dovedit să fi fost cel mai tragic moment al carierei sale.

Cum a refuzat Josh McEachran Real Madrid
„Aveam 16 ani, eram la Chelsea și agentul meu mi-a spus: ‘Real Madrid te vrea. E incredibil, nu-i așa?’ La acea vârstă! Am avut șansa să merg la Real Madrid sau la Manchester United.

Realul avea contractul deja și mă aștepta. Ei doreau ca toată familia mea să meargă acolo. Dar am spus ‘Nu, vreau să stau la Chelsea’. Eram fan Chelsea, credeam că voi reuși.

Pe vremea lui Carlo Ancelotti, când am debutat, mi-am spus: ‘A fost o alegere bună să refuz Real Madrid’, dar uitându-mă acum în urmă, trebuia să spun altceva”, a rememorat McEachran.

Între timp, la doar 27 de ani, a ajuns să se retragă din activitate pentru că nimeni nu-l mai vrea. În plus, a avut și câteva accidentări.

Josh McEachran era considerat un viitor star al lui Chelsea
În 2009-2010, mulți îl vedeau pe Josh McEachran drept noul star de la Chelsea, unde a și fost crescut de când avea 7 ani. A fost promovat la prima echipă și a fost remarcat de fosta legendă a lui Chelsea, Gustavo Poyet.

„Tot stadionul vorbea despre Josh McEachran după meci. Oamenii spuneau că este urmașul lui Redondo sau Guardiola. Din păcate, nu a fost chiar așa, cu toate că a avut o carieră frumoasă în Championship”, a spus Poyet.

Josh McEachran a debutat în septembrie 2010, în Champions League, la meciul cu Zilina.
17 apariții a bifat McEachran în prima echipă a lui Chelsea, în sezonul 2020-2011 și a semnat un nou contract pe 5 ani.

Citeste si...
ȘOCANT - Bătaie soră cu moartea la Gorj: Judecătoare, băgată în spital de soțul său, comisar de poliție - FOTO

McEachran era un jucător foarte capricios, așa că londonezii l-au împrumutat mereu și a trecut, în total, pe la 8 echipe: Chelsea, Swansea, Middlesbrough, Watford, Wigan, Vitesse, Brentford, Birmingham.

Din iulie 2019 până în septembrie 2019 a fost fără echipă, iar apoi a semnat cu Birmingham, ultimul său club, unde a fost legitimat până pe 31 ianuarie 2021, moment în care a pus capăt carierei, deși va împlini 28 de ani pe 1 martie.

Despre cariera sa, publicația Goal vorbește ca despre „starul care ar fi trebuit să fie” din istoria recentă a fotbalului.