Şeful CIA: „Rusia este o mare putere, are o influenţă enormă”

  CIA (1)

Rusia este o mare putere şi are o influenţă enormă, a declarat directorul CIA, John Brennan, într-un interviu pentru canalul american de televiziune Fusion, destinat hispanicilor. „Aceasta este o mare putere. Aceasta este o ţară care are o influenţă enormă, mai ales în partea sa de lume”, a spus Brennan, potrivit RIA Novosti.

În interviu, Brennan a confirmat prima dată în public deplasarea sa recentă în Ucraina. „Am fost la Kiev acum cincisprezece zile. M-am dus să iau contact cu aliaţii şi prietenii noştri ucraineni”, a confirmat directorul CIA, care a precizat că după aceste contacte ar putea să urmeze un transfer de informaţi şi mijloace către partea ucraineană, de care aceasta are nevoie pentru restabilirea ordinii în ţară.

Iniţial, Washingtonul a infirmat vizita directorului CIA la Kiev, dar ulterior Casa Albă a recunoscut că această vizită a avut totuşi loc, subliniind că Brennan nu a oferit niciun suport noilor autorităţi de la Kiev în lansarea operaţiunii tactice în estul ţării, aşa cum insinuase Moscova.

Citeste si...  Rusia lui Putin susține că poate contracara avioanele americane de elită