Soţia vicepreşedintelui SUA a primit în dar un colier şi o icoană

 jill-biden-6

În timp ce soțul său, Joe Biden, se afla la Palatul Cotroceni, unde discuta cu președintele Traian Băsescu, Jill Biden și-a petrecut timpul plimbându-se prin București. Soția vicepreședintelui SUA a ales să viziteze Muzeul Satului.

Jill Biden a fost însățită de soția președintelui român, Maria Băsescu. Cele două doamne au fost întâmpinate de directorul instituţiei, Paula Popoiu, dar şi de două persoane îmbrăcate în costum popular. Acestea le-au așteptat pe Jill Biden şi Maria Băsescu cu pâine şi sare, din care acestea au gustat.

jill-biden-7

Soţia vicepreşedintelui SUA a făcut un mic tur al Muzeului Satului, oprindu-se să viziteze una dintre casele din curtea instituţiei, provenind din satul Şanţ, din Bistriţa Năsăud, precum şi biserica din Dragomireşti, Maramureş.

Maria Băsescu i-a dăruit invitatei sale un colier în ton cu costumul în culori albastre şi o icoană cu Sfinţii Constantin şi Elena.

Jill Biden a fost foarte încântată de ce a văzut la Muzeul Satului, iar când a vorbit cu o doamnă în vârstă, meşteşugar, tremura toată de emoţie şi de căldură, potrivit interlocutoarei sale.

Aseară Joe și Jill Biden au petrecut aproximativ o oră în Centrul Vechi.La ieşirea din restaurant, vicepreşedintele american şi-a cumpărat o îngheţată la cornet, pentru care a plătit personal.

 

Citeste si...  România a participat la recepţia de inaugurare a ambasadei SUA la Ierusalim, boicotată de majoritatea statelor UE