Actualitate

Jilăvenii rămân fără primar. Mladin a fost condamnat la închisoare cu executare

Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani şi 10 luni închisoare cu executare, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri. Sentința este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Alături de Mladin, a fost condamnat și fostul primar al comunei Snagov, Apostol Muşat. Mușat a primit 4 ani de închisoare cu executare, informează.

Alte condamnări definitive în dosar: Roxana Curpene (notar public) – doi ani închisoare cu suspendare, Ovidiu Szasz (finul primarului din Jilava) – 5 ani cu executare, Marinică Bozdoro (administrator societăţi comerciale) – 3 ani cu executare, Suliman Vildan (administrator societăţi comerciale) – 3 ani cu suspendare, Ion Scăeţeanu – 3 ani cu suspendare, Gheorghe Roman (fost vicepreşedinte CJ Ilfov) – 3 ani cu suspendare, Eugenia Cuţaru (notar) – 2 ani cu suspendare.

De asemenea, instanţa a mai dispus ca Adrian Mladin să îi restituie lui Puiu Florian suma de 50.000 de euro.

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, şi fostul primar al comunei Snagov Apostol Muşat au fost trimişi în judecată pe 14 februarie 2012 de procurorii DNA, primul fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, iar Apostol Muşat de trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.
Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – noiembrie 2011, Adrian Mladin, Apostol Muşat, Ovidiu Szasz, Gheorghe Roman şi Ion Scaeţeanu, în schimbul unor sume de bani cerute drept mită de la o persoană (denunţător în dosar), au acţionat în vederea întocmirii unui plan parcelar, avizării acestuia şi emiterii documentelor cadastrale, astfel încât să fie intabulate terenurile pe care denunţătorul le achiziţionase anterior.

„Terenurile, în suprafaţă totală de 23,8 hectare, situate în extravilanul comunei Jilava, judeţul Ilfov, erau amplasate într-o zonă în care nu exista un plan parcelar şi, deci, nu puteau fi intabulate. Interesul denunţătorului era ca aceste terenuri să fie învecinate unul cu celălalt, pentru ca, după întocmirea planului parcelar şi eliberarea documentelor cadastrale, acestea să poată fi alipite/ unite într-un singur lot în evidenţele funciare şi apoi vândute unei societăţi comerciale”, susţin procurorii.

blank