Actriţă Jennifer Lopez a fost dată în judecată de agenţia de presă Splash News din cauza încălcării drepturilor de autor, vedeta distribuind, fără a cere permisiunea, pe platforma de socializare online Instagram o imagine realizată de unul dintre fotografii companiei, potrivit The Blast.

Agenţia de presă a declarat că deţine drepturile de autor pentru o fotografie în care „ Actriţă Jennifer Lopez apare ţinându-se de mână cu iubitul ei din acea perioadă şi actualul soţ Alex Rodriguez, în oraşul New York”.

„Aceasta este o acţiune privind încălcarea dreptului de autor intentată de reclamant, deţinătorul de drept al fotografiei descrise, pârâtul utilizând fără autorizaţie sau permisiune imaginea”, au explicat reclamanţii în plângere.

„Reclamantul nu i-a oferit pârâtului licenţa pentru fotografie. Cu toate acestea, Lopez a utilizat-o fără autorizaţie sau permisiune. În mod concret, Lopez sau cineva care lucrează în numele ei a copiat fotografia şi a distribuit-o pe Instagram pe 7 noiembrie 2017. Lopez are peste 93 de milioane de fani pe Instagram, contul ei fiind public”, au adăugat cei de la Splash News.

Citeste si...  ANAF: Au crescut veniturile bugetare

Cei de la agenţia de presă susţin că utilizarea neautorizată a fotografiei le aduce un prejudiciu, consumatorii de divertisment nemaidorind să acceseze versiunea originală a imaginii. Prejudiciul estimat de Splash News este de 150.000 de dolari.

Jennifer Lopez, născută pe 24 iulie 1969, este actriţă, dansatoare, cântăreaţă şi femeie de afaceri. Lopez a devenit cunoscută după ce a jucat în filmul „Trenul cu bani/ Money Train” (1995). Primul ei rol major a fost cel din drama biografică „Selena” (1997), care i-a adus un premiu ALMA şi o nominalizare la Globul de Aur. Jennifer Lopez a jucat apoi în filmul cu succes de casă „Anaconda” (1997) şi a obţinut un al doilea premiu ALMA pentru rolul din „Out of Sight” (1998), graţie căruia a devenit totodată actriţa latino-americană cel mai bine plătită din lume.