Se zvoneşte că premierul l-ar momi pe fostul premier cu Ministerul Finanţelor şi fotoliul de vicepremier

Ponta Tari (1)

Premierul Victor Ponta i-ar fi promis lui Călin Popescu Tăriceanu Ministerul Finanţelor şi funcţia de vicepremier, conform unor surse. Ponta infirmă şi spune că a avut discuţii legate de revenirea PNL-ului la guvernare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că a fost sunat în cursul zilei de către Călin Popescu Tăriceanu din biroul lui Victor Ponta, el susţinând că „o asemenea situaţie de jenă” nu a parcurs de 24 de ani de când face politică.

Antonescu a fost întrebat care a fost discuţia sa cu Tăriceanu din cursul zilei de marţi. În primă instanţă, liderul PNL a refuzat să dea detalii, dar după ce i s-a precizat că fostul premier a făcut declaraţii pe acest subiect, a răspuns: „M-a sunat din biroul domnului Ponta, spunându-mi că este în biroul domnului Ponta. Eu sunt un om mai timid structural…totuşi, după 20 şi ceva de ani de lupte şi de aventuri existenţiale în câmp politic, m-am mai obişnuit cu situaţii speciale. Asta a fost una atât de stingheritoare încât l-am rugat pe domnul Tăriceanu să mă scoată din ea. I-am spus că, dacă am ceva de discutat cu domnul Ponta sau domnul Ponta cu mine, o putem face direct. Dacă domnia sa are ceva de discutat cu mine sau eu cu domnia sa, îl rog să-mi dea întâlnire oricând şi oriunde, dar nu din biroul domnului Ponta, pentru că o asemenea situaţie de jenă nu am parcurs de 24 de ani de când fac politică”, a spus Antonescu.

Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, miercuri, pentru MEDIAFAX, faptul că şi-a prezentat demisia din PNL, menţionând că în cursul dimineţii i-a telefonat preşedintelui PNL, Crin Antonescu, „să accepte reluarea discuţiilor cu premierul, în sensul continuării USL”, răspunsul acestuia fiind negativ.