Fujifilm Holdings Corp a anunţat că a dezvoltat un test de depistare rapidă a noului coronavirus ce provoacă maladia infecţioasă coronavirus COVID-19, care reduce timpul de furnizare a rezultatelor la aproximativ două ore, informează Agerpres, care citează Reuters.

Testul a fost dezvoltat de o filială a grupului nipon, Fujifilm Wako Pure Chemical Corp, şi va fi lansat pe piaţă în data de 15 aprilie, au anunţat vineri reprezentanţii companiei japoneze.

Testul de depistare SARS-CoV-2 RT-1PCR va putea să detecteze noul coronavirus mai rapid decât o fac actualele teste bazate pe reacţia de polimerizare în lanţ (polymerase chain reaction – PCR), ale căror rezultate devin disponibile după şase ore, a precizat grupul nipon.

Citeste si...  Iată filmul intervenţiei autorităţilor, în cazul Caracal

Un medicament antigripal dezvoltat de Fujifilm, Avigan, este testat în prezent în China ca posibil tratament împotriva noului coronavirus.

Şeful de cabinet al prim-ministrului Japoniei, Yoshihide Suga, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că Guvernul nipon a primit comenzi pentru acel medicament de la 30 de ţări şi că analizează posibilitatea de a-l furniza în regim de gratuitate.