Jandarmeria Capitalei a aplicat, duminică, 15 amenzi în valoare totală de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID, cetățenilor care au luat parte la protestul față de măsurile restrictive impuse de Guvern începând de luni pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

”În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise, cu participarea a maximum 100 de persoane. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii şi cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi”, relatează Jandarmeria Capitalei.

Dronele, interzise!
În continuare, Jandarmeria atrage atenția că utilizarea dronelor nu este permisă, o persoană fiind, de altfel, sancționată pentru că a folosit un astfel de aparat de zbor, fără pilot, deasupra spațiilor publice.

Jandarmeria Capitalei mai anunță că alte 29 de persoane care au luat parte la protestul din Piața Victoriei au fost avertizate.

”În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să respectaţi măsurile de protecţie sanitară. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”, mai precizează reprezentanții jandarmilor din Capitală.

Proteste în Piața Victoriei. Cetățenii, nemulțumiți de măsurile restrictive impuse de Guvern
Peste o sută de persoane s-au strâns duminică în Piața Victoriei din București pentru a protesta împotriva măsurile restrictive impuse de Guvern începând de luni pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

Unii dintre manifestanţi sunt nemulţumiţi de obligativitatea purtării măştii de protecţie, iar alţii vor ca pieţele agro-alimentare să rămână deschise. La mitingul din fața Guvernului au venit și reprezentanți ai HoReCA, afectați de noile restricții.

“Libertate!”, “Jos guvernanții”, “Jos masca!” și “Jos dictatura!”, au fost doar câteva dintre scandările protestatarilor.


Citeste si...
Senatorii au votat astăzi legea carantinei, asimptomaticii trebuie internați 48 de ore