Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a confirmat că Jamal al-Badawi, considerat ”creierul” atentatului din octombrie 2000 contra navei de război USS Cole, a fost ucis de armata americană, informează news.ro.

”Formidabila noastră armată a făcut deptate eroilor ucişi şi răniţi în atacul laş contra USS Cole”, a scris el duminică pe Twitter.

”Tocmai l-am ucis pe liderul acestui atac, Jamal al-Badawi”, a adăugat el. ”Nu ne vom opri niciodată lupta împotriva terorismului islamic radical”, a mai scris el.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului central al armatei americane (Centcom) a anunţat vineri că forţele americane au ”efectuat un atac de precizie la 1 ianuarie în guvernoratul Marib, în Yemen, a cărui ţintă era Jamal al-Badawi”.

Citeste si...
Medicii din Indonezia au refuzat categoric să castreze chimic un pedofil

La 12 octombrie 2.000, o barcă manevrată de doi kamikaze a explodat lângă distrugătorul USS Cole, care se aproviziona cu carburant în rada portului Aden, sfârtecându-l.

Atentatul, în care au fost ucişi 17 militari americani şi cei doi autori ai atacului, a fost revendicat de liderul grupării jihadiste Al-Qaida, Osama ben Laden.

Statele Unite îl acuzau pe Jamal al-Badawi că a fost organizatorul acestui atentat şi că a furnizat ambarcaţiuni şi explozivi atacatorilor sinucigaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.