Eurodeputatul social-democrat Cătălin Ivan susține că locul lui Mircea Geoană și al lui Marian Vanghelie, recent excluși din PSD, este în partid.

marian_vangheliepoza_poza_12609100

Acesta a declarat, vineri, pentru RFI România, că, în opinia sa, PSD pierde de pe urma excluderilor aprobate în ședința Comitetului Executiv Național al partidului, fiind în joc imaginea partidului.

„Eu cred că locul lor este în partid. Acum, în perioada aceasta de război între cei care au plecat sau care au fost forțați să plece și conducerea partidului, din războiul ăsta nu pierd nici Victor Ponta, nici Liviu Dragnea, nici Marian Vanghelie, nici Mircea Geoană. Pierde PSD, pentru că până la urmă, imaginea partidului este în joc, o imagine nu foarte favorabilă după pierderea alegerilor. Deci (…) până la urmă pierdem cu toții, cei din PSD, în urma acestor excluderi”, a susținut acesta.

Cătălin Ivan a adăugat că el s-a numărat printre social-democrații care s-au exprimat, în cadrul CEX, împotriva excluderilor fiindcă a considerat că „nu ajută la nimic”.

„Eu sunt printre cei care au votat împotriva excluderilor, pentru că am considerat că nu ajută la nimic. Ieșirile de după excludere ale domnului Geoană și ale domnului Vanghelie arată foarte clar că nu aveam nevoie, în acest moment, de astfel de atacuri din partea unor foști colegi, pentru că acum nu mai sunt în partid, în condițiile în care sunt oameni care și-au făcut treaba în campania electorală. A fost o supărare foarte mare legată de ieșirile publice din ziua imediat de după vot. (…) Poate n-au fost ieșiri colegiale, se poate discuta. Am spus în mai multe rânduri că o sancțiune aș fi votat și eu, dacă ar fi fost vorba de o suspendare sau o prelungire a suspendării, dar în nici un caz pentru excluderi. Să excluzi un om din partid este ultima, cea mai gravă sancțiune pe care poate s-o dea partidul unui membru al său. Până la excludere, sunt foarte multe alte sancțiuni, se parcurg niște etape, niște pași și eu unul nu am fost de acord cu excluderile”, a detaliat Ivan.

Citeste si...
Cristian Tudor Popescu: 'Simptomul letal pentru Dragnea stă în ce a zis secretarul general PSD, Marian Neacșu'