Judecătorul care va decide, luni, dacă Elena Udrea rămâne în arest, în Dosarul Gala Bute, este Iulian Dragomir, informează România TV. Iulian Dragomir este asimilat de presă drept un judecător preferat de regimul Traian Băsescu.

iulian_dragomir_98490900

Iulian Dragomir a fost asimilat de-a lungul timpului drept un judecator preferat de regimul Basescu, existand fotografii cu magistratul alaturi de seful statului, pe vremea in care Dragomir era presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, inainte de a fi numit de Traian Basescu judecator la ICCJ, scrie luju.ro.

Recent, Iulian Dragomir a fost interceptat in timpul unei discutii pe care a avut-o cu fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, in care magistratul afirma ca atat el cat si fostul sef al Fiscului au acelasi „nas in suflet”, o parte a presei speculand ca ar fi vorba despre presedintele Traian Basescu.

Stenograma discuţiei dintre Sorin Blejnar şi Iulian Ilie Dragomir, judecător la ÎCCJ 414:â

Sorin Blejnar: Da.

Judecător Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre (n.r.: Moldovan de la CSAT.) Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi… unui naş comun al nostru.

Sorin Blejnar: Am înţeles, am înţeles.

Judecător Dragomir, ICCJ: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru (n. r.: Traian Băsescu). Prin Bucureşti, prin republica noastră sau prin alte…?

Sorin Blejnar: Sunt aici, sunt prin Bucureşti.

Judecător Dragomir, ICCJ: Vă trimit şi eu fata care manageriază acolo unde am fost la ziua Claudiei, că are o audienţă de-asta intempestiv acolo la ei, la locaţie. Şi nu ştiu cum să fac.

Sorin Blejnar: În 20 de minute să fie la mine.

Judecător Dragomir, ICCJ: La ora 2 ajunge. Este o doamnă. (…) Se numeşte doamna Albu. Doamna Albu Mariana se numeşte doamna care intră la cabinet la dumneavoastră.

Sorin Blejnar: Bine, bine.

Judecător Dragomir, ICCJ: Intră pe-acolo prin spate, pe lângă unde aveam şi noi sediul ministerului nostru?

Sorin Blejnar: Da.

Judecător Dragomir, ICCJ: Bine, excelenţă, cu respect. Vă pup. Am onoarea.”

Totodată, luju.ro. scrie că judecatorul Iulian Dragomir, pe vremea cand era sef la ONPCSB, adica la inceputul anului 2005, a inchis dosarul de spalare de bani al lui Basescu invocand subit imunitatea. 

Citeste si...  O divă mototolită (era să scriu mototoală. Sau matoală. Deh... Limba română...)