ISU a blocat deschiderea metroului Drumul Taberei Ludovic Orban a declarat că tronsonul de Metrou din Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie, care depinde de câteva obiecţii de la ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar rezolvarea lor este de ordinul zilelor, informează Agerpres.

„Metroul Drumul Taberei blocat de ISU se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie. Iar semnarea procesului verbal de recepţie, în momentul de faţă, mai depinde de doar câteva obiecţii din partea Inspectoratuli pentru Situaţii de Urgenţă pe care le-am discutat şi cu domnul ministru şi cu conducerea Metrorex, pentru care se lucrează. Rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor, nu de ordinul săptămânilor sau lunilor, aşa cum am văzut în tot felul de speculaţii pe această temă”, a afirmat Orban, într-o deplasare în teritoriu, la Orşova.

Potrivit oficialilor, magistrala ar urma să fie deschisă pentru călători cel mai târziu săptămâna viitoare. Opt comisii de specialitate au recepționat până miercuri finalul lucrărilor, iar astăzi comisia centrală urmează să decidă punerea în funcțiune.

Pe 22 iunie a fost anunțată ultima amânare a inaugurării liniei de metrou. A fost nevoie de 9 ani de lucrări și de 16 miniștri ai transporturilor pentru finalizarea primei magistrale de metrou de după Revoluție.

Noua Magistrală 5 de metrou leagă Drumul Taberei, adică zona de sud-vest, de centrul Capitalei. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței, are aproape 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou. Valoarea integrală a proiectului este de 3,4 miliarde de lei.


Citeste si...
Curtea Constituţională a admis sesizarea PSD legată de desemnarea lui Orban în funcţia de Prim-ministru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.