1000Autorităţile franceze l-au identificat drept Ismail Omar Mostefai pe unul dintre cei trei terorişti care au ucis vineri seară cel puţin 89 de oameni în sala de concerte din Bataclan, a informat presa franceză, citată de EFE.

Născut în capitala Franţei şi având 29 de ani, Mostefai a fost identificat după amprentele prelevate de la o bucată de deget găsită în sala de concerte. Informaţia a fost divulgată de deputatul şi primarul oraşului Chartres, Jean-Pierre Gargantas, şi confirmată din surse ale ziarului Le Monde. Potrivit cotidianului francez, este posibil ca Mostefai să fi călătorit în Siria câteva luni la rând, în iarna dintre anii 2013 şi 2014.

Citeste si...  Departamentul pentru lupta antifraudă intră în control la STS: Sebastian Ghiță ar fi implicat

Mostefai fusese condamnat de nu mai puţin de opt ori pentru delicte de drept comun, între 2004 şi 2010, dar nu a fost niciodată închis. Din 2010, Omar apărea în evidenţele serviciilor secrete franceze ca suspect de integrism islamic, dar nu era pus sub urmărire, au declarat surse ale poliţiei citate duminică de postul de televiziune BFM TV.

Şase persoane din anturajul lui Ismail Omar Mostefai, teroristul kamikaze francez identificat drept unul dintre autorii atacului de la Bataclan, au fost reţinuţi şi sunt interogaţi de poliţie. Printre ei se află tatăl lui Mostefai, fratele acestuia, precum şi soţia fratelui.