Nu am nevoie de lași, nici de îndoieli în partid, iar cei care vor să colaboreze cu Victor Ponta să meargă alături de el! Asta le-a transmis încă de la început Viorica Dăncilă liderilor PSD pe care i-a chemat în ședință CEx la mare.

Șefa PSD le-a explicat că știe că unii lideri se vaită și le-a recomandat acestora, plastic, să îmbrace fusta, pentru că ea alege să poarte pantaloni. Apoi i-a întrebat retoric dacă își doresc să revină în epoca partidului condus de Liviu Dragnea, când mai mulți oameni au fost dați afară din partid, precizând că ea nu își dorește să recurgă la excluderi. „Ce vreți, să mă comport ca Dragnea?” și-a întrebat colegii Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă i-a anunțat pe social-democrați că nu are de gând să-și dea demisia și nici să plece de la Palatul Victoria, cu excepția cazului în care opoziția reușește să strângă cele 233 de voturi necesare pentru ca o moțiune de cenzură să treacă.

Liderii PSD au mai discutat și despre banii necesari în campania electorală. Mai mulți s-au plâns, inclusiv trezorierul partidului, spunând că s-au cheltuit sume mari la alegerile europarlamentare, bani de care partidul ar fi avut nevoie acum, mai ales că Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze niciun leu PSD după ce social-democrații au transmis documente semnate de fostul trezorier, Mircea Drăghici, trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația că ar fi delapidat subvențiile primite de partid. PSD a anunțat că va contesta această decizie a AEP.

Citeste si...  Coalitia de guvernare, PSD şi ALDE în pragul destramarii. Rectificarea bugetară, mărul discordiei

Luni, Viorica Dăncilă îl va suna pe președintele Klaus Iohannis și tot luni Viorica Dăncilă se întâlnește cu parlamentarii: încep negocierile pentru funcțiile rămase vacante după plecarea ALDE de la guvernare, inclusiv pentru funcția de președinte al Senatului, unde nu e exclus să vedem un parlamentar ALDE. Asta a transmis Viorica Dăncilă, care susține că vor fi mai multe negocieri și că există membri din ALDE care îl vor trăda pe Călin Popescu Tăriceanu și se vor alătura PSD.

cex psd, viorica dancila, alegeri prezidentiale 2019, remaniere guvern dancila, rupere coalitie psd-alde, candidati alegeri prezidentiale 2019