Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti cere insolvenţa firmei de construcţii

Irinel-Columbeanu

Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti, din judeţul Gorj, cere insolvenţa firmei omului de afaceri Irinel Columbeanu, pentru o datorie de aproape 200.000 de lei la bugetul local.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu vrea să recupereze datoria de la omul de afaceri, astfel că a cerut intrarea în insolvenţă a societăţii, după ce blocarea contului nu a dat rezultatele scontate.

„Datoriile la bugetul local au ajuns la peste 1,7 miliarde de lei (vechi – n.r.) cu tot cu penalităţi. S-a pus proprire pe conturi şi a demarat de câteva săptămâni procedura insolvenţă“, a declarat primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu.

Fabrica de materiale de construcţie a fost înfiinţată în urmă cu aproximativ şase ani. Între timp, Irinel Columbeanu a schimbat denumirea firmei din Construct Materia Columbeanu în Turbocim şi a mutat sediul societăţii în Ilfov.

Fabrica nu mai funcţionează din primăvara anului 2009. Cei aproximativ 200 de angajaţi se află în şomaj. Societatea s-a confruntat tot timpul cu probleme financiare. Nu de puţine ori, foştii angajaţi au protestat în stradă pentru că nu îşi primiseră salariile de mai multe luni.

 

 

Citeste si...  Iată cum arată Irina Columbeanu la 13 ani