Fostul, președinte al PSD, Liviu Dragnea, avea, în libertate, o relație cu Irina Tănase, o domnișoară cu 30 de ani mai tânără. După ce politicianul a fost încarcerat, iubita l-a vizitat de două ori pe acesta în puşcarie, după condamnarea de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman .

După perioada de carantină, fostul președinte al Camerei Deputaților Liviu Dragnea ar putea face o  cerere scrisă către conducerea penitenciarului, prin care să ceară să se vadă cu iubita sa la camera intimă.

Potrivit legii, cei doi ar putea sta, timp de câteva ore, într-un spațiu care aduce mult cu o cameră de cămin studențesc, în care se află un pat și un dulăpior lângă acesta, în care sunt, potrivit legii, prezervative.

În cazul lui Liviu Dragnea și a Irinei Tănase este, însă o probemă. Cum cei doi nu sunt căsătoriți, ei ar trebui să meargă la notar – în cazul politicianului să vină acesta la penitenciar – pentru a da declarații că sunt concubini de cel puțin șase luni. După ce această condiție va fi îndeplinită, alături de celelalte stipulate în lege, Liviu Dragnea și iubita lui pot cere vizita la camera intimă.

Dar mai este o variantă. Căsătoria! Liviu Dragnea ar putea urma exemplul colegului său de partid, Radu Mazăre, încarcerat și el la Rahova, după extrădarea din Madagascar, care se va căsători cu iubita sa, Roxana, în spatele gratiilor, și ar putea să-și legalizeze relația cu Irina.

„Articolul 69

Dreptul la vizită intimă

(1) Pot beneficia de vizită intimă persoanele condamnate care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

a) sunt condamnate definitiv și sunt repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate;

Citeste si...  Florin Iordache: Raportul GRECO nu face evaluări echitabile

b) încetat efecte juridice;

c) există o relație de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie sau, după caz, o relație de parteneriat similară relațiilor stabilite între soți;

d) nu au beneficiat, în ultimele 3 luni anterioare solicitării vizitei intime, de permisiunea de ieșire din penitenciar;

e) nu au fost sancționate disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancțiunea a fost ridicată;

f) participă activ la programe educaționale, de asistență psihologică și asistență socială ori la muncă.

(2) Persoana condamnată căsătorită poate beneficia de vizită intimă numai cu soțul sau soția.

(3) Pentru acordarea vizitei intime, partenerii trebuie să fi avut o relație similară relațiilor stabilite între soți anterior datei primirii în penitenciar.

(4) Dovada existenței relației de parteneriat se face prin declarație pe propria răspundere, autentificată de notar.

(5) Directorul penitenciarului poate aproba vizite intime între persoane condamnate, în condițiile prezentului articol.

(6) Numărul, periodicitatea și procedura desfășurării vizitelor intime se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”, scrie în Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai, în Penitenciarul Rahova din București după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Aceasta este a doua condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea, după cea din dosarul referendumului, când a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.