Irakul, atacat aerian de americani noi raiduri aeriene au fost raportate la Bagdad la 24 de ore de la atacul asupra convoiului în care se afla generalul iranian Soleimani, cinci membri ai unei grupări paramilitare pro-iraniene fiind ucişi, relatează AFP.

AFP relatează că atacul a vizat un convoi aparţinând Hashed al-Shaabi, o reţea paramilitară irakiană dominată de facţiuni şiite apropiate de Iran.Cinci membri ai grupării au fost ucişi.

Gruparea nu i-a numit pe cei responsabili pentru raid, însă televiziunea de stat  irakiană a relatat că americani a lansat atacul aerian. O sursă din poliţie a declarat pentru AFP că sunt morţi şi răniţi, fără a specifica numărul lor.

AFP relatează că atacul a vizat un convoi aparţinând Hashed al-Shaabi, o reţea paramilitară irakiană dominată de facţiuni şiite apropiate de Iran. Irakul, atacat aerian de americani

Citeste si...  Locul prefereat al femeilor în care poate ejacula bărbatul

Un oficial american care a vorbit sub anonimat a negat că SUA se află în spatele atacurilor care au fost raportate de doi oficiali irakieni şi de reprezentanţi ai grupării paramilitare vizate, relatează Associated Press.

Gruparea paramilitară pro-iraniană Forţele Mobilizării Populare a confirmat atacul aerian, precizând că este vorba despre una dintre convoaiele sale medicale. Printre cei ucişi nu se află lideri ai grupării, a spus aceasta. Raiduri aeriene au fost lansate asupra coaliţiei de miliţii pro-iraniene Forţele Mobilizării Populare în apropierea taberei Taji, în nordul Bagdadului.

Şase oameni au fost ucişi şi alţi trei au fost grav răniţi a declarat o sursă militară irakiană vineri, a relatat Reuters, citat de The Guardian. Două dintre cele trei vehicule ale convoiului miliţiei au ars complet. Atacurile au avut loc la ora locală 1