La finalul negocierilor, Victor Piţurcă a oferit o declaraţie scurtă: “Sunt fericit că am semnat!”, anunţînd şi conferinţa de presă pe care o va avea mîine, la ora 12:o0.

572328_rkx4951_00908500-660x386

Surse FRF au dezvăluit pentru FANATIK.RO că cele mai mari şanse pentru a prelua funcţia de selecţioner le are Anghel Iordănescu!

E oficial!! Victor Piţurcă şi-a reziliat contractul cu FRF! Anunţul a fost făcut de FRF pe siteul oficial: “Federația Română de Fotbal și Victor Pițurcă au reziliat astăzi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selecționer al echipei naționale a României, precum și contractele celorlalți membri ai staff-ului primei reprezentative. Detalii privind situația echipei naționale vor fi oferite de președintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă ce va avea loc luni, 20 octombrie 2014, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, în sala ”Ioan Chirilă”.”

UPDATE 14.55: Pițurcă s-a înțeles deja cu oficialii lui Al Ittihad, și-a luat și viza, astfel că a trecut la discuţii cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, în ce condiții își reziliază contractul cu naţionala. Discuţiile se poartă momentan telefonic, pentru că Răzvan Burleanu se va întoarce în ţară abia sîmbătă. Sursele FANATIK.RO dezvăluie că federaţia a fost de acord să mai scadă din pretenţiile privind clauza, ajungîndu-se la 400.000 de euro, dar, surpriză!, Piţurcă nu vrea să achite nici un ban pentru a pleca la arabi!  

UPDATE 12:00 Presa arabă tratează pe larg pe primele pagini iminenta sosire a lui Victor Piţurcă la Al Ittihad în ediţiile de joi. Cotidianul Arreyadi citează, pe prima pagină FANATIK.RO, oferind informaţiile pe care FANATIK.RO le-a oferit de-a cursul zilei cu privire la negocierile purtate de cei doi oficiali ai arabilor sosiţi la Bucureşti, Soultan Al Balawi şi Yousel al Najjar.

UPDATE 13:05. Negocierile privind plecarea lui Victor Piţurcă la Al Ittihad au continuat şi astăzi. Eugen Neagoe s-a întîlnit cu oficialii grupării arabe, dar încă nu s-a ajuns la un acord. În această după-amiază urmează o nouă rundă de negocieri la care participa şi Piţurcă, anunţă digisport.ro.

UPDATE 00:00 / Negocierile dintre Victor Pițurcă și reprezentanții lui Al Ittihad Jeddah au intrat pe ultima sută de metri, sursele din anturajul selecționerului dezvăluind că “anunțul public cum că Pițurcă este antrenorul echipei arabe este doar o chestiune de timp”. Oficialii rivalei lui Al Hilal, formația antrenată de Reghecampf, se vor întîlni în cursul zilei de joi cu Victor Pițurcă, urmînd ca, dacă nu vor fi probleme în draftul de contract înaintat românului,selecționerul să fie prezentat ca noul antrenor al lui Al Ittihad. “Pițurcă mai forțează negocierile, speră să mai obțină anumite avantaje și bonusuri, însă în mare, contractul este finalizat”, precizează sursele din anturajul selecționerului.

Dacă negocierile își vor continua parcursul și nu va exista nici un impediment care să întrerupă tratativele, salariul net al lui Victor Pițurcă va fi de 1,8 milioane euro pe sezon, sumă care va fi rotunjită cu bonusuri financire și prime. “Contractul stipulează ca fiecare victorie să îi aducă lui Pițurcă și staff-ului său cîte 2.000  euro bonus, sumă cerută expres de selecţioner, sumă care nu include bonusuri de performanță”, au precizat apropiații lui Pițurcă.
Primă specială de Ziua Națională a României!

Una dintre clauzele speciale dorite ca fiind scrise în contract de Victor Pițurcă ține de întîlnirea cu Al Hilal, formația lui Reghecampf, meci care se va desfășura la Jeddah pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Pițurcă dorește să își introducă o clauză prin care, în cazul unor victorii cu principalele contracandidate, staff-ul actualului selecționer să fie recompensat separat de celelalte bonificații. “S-a încercat să i se explice că oricum arabii apreciază performanțele, că în cazul unei victorii cu Al Hilal, şeicii îl vor umple de bani şi cadouri, dar Pițurcă vrea ca totul să fie în contract. Suma nu s-a fixat, dar va fi una foarte consistentă”, au punctat apropiații lui Pițurcă. După șase etape, Al Ittihad are punctaj maxim, fiind pe locul doi, după Al Nasr, în timp ce Al Hilal, care este pe locul trei, are două puncte mai puțin.

Citeste si...  Black Friday 2014: Cinci mituri despre ziua cu cele mai mari reduceri din an