Imnul României a fost cântat pentru el de 425 de ori

  Tiriac (18)

Fostul tenisman, actualmente cel mai apreciat om de afaceri din România ultimilor 20 de ani, Ion Ţiriac împlineşte astăzi 75 de ani.

“Am trăit o tinereţe foarte dificilă, dar extraordinară, probabil că ea m-a format în viaţă”. Viaţa sa se desfăşoară în continuare aşa cum s-a desfăşurat în ultimii 60 de ani, “dintr-un avion în altul, dintr-un loc în altul, trebuie să-mi văd de afaceri, de tot ce am construit în aceşti ani ca să nu se ducă toate de râpă”, povesteşte cel mai apreciat om de afaceri din România ultimilor 20 de ani.

Tot ce-a făcut a fost cu foarte multă muncă, “din păcate nu am avut talentul acelora care s-au născut cu această calitate”.

A fost conştient că trebuie să-şi împartă o parte din viaţă şi cu publicul şi asta a făcut întotdeauna, “sigur până la anumite limite, având în vedere că există şi viaţă personală, la care oricine are dreptul, indiferent de domeniul în care activează. Aceasta nu sunt dispus să o împart cu publicul. Pot să spun despre mine că nu am căutat notorietate niciodată, ea a venit o dată cu activităţile pe care le-am avut. Nu am avut nimic de ascuns, lumea ştie tot ce trebuie să ştie, mai mult nu intenţionez să dau”.

În urma celor 75 de ani pe care îi împlineşte astăzi “e o perioadă prea lungă ca să-mi pot aduce aminte tot. Am trăit al doilea război mondial, am trăit anii după război, am trăit o tinereţe foarte dificilă, dar extraordinară, probabil că ea m-a format în viaţă. A fost o perioadă în care am fost foarte favorizat de soartă, din păcate 99% din români nu au avut parte de asta. Eu am putut să călătoresc aproape întotdeauna datorită activităţii mele sportive”.

Indiferent ce-ţi doreşti sau ce nu-ţi doreşti timpul trece pentru toată lumea. “Există o vârstă cronologică şi o alta biologică. Cred că eu le-am avut pe toate, nu pot să mă plâng, nu pot să spun că dacă m-aş întoarce în timp aş face exact acelaşi lucru, nu pot să spun că îmi pare bine sau îmi pare rău că am cronologic această vârstă, este un fapt, nu e o problemă şi privesc, acum, acest fapt cu destulă raţiune”.

Fiind român, născut în România, în prima parte a vieţii definitiv educat în România, “mi-a cântat imnul de vreo 425 de ori, totdeauna m-am simţit mândru în poziţia în care am fost, mi-aş dori ca ţara asta să intre într-o normalitate, să avem şi noi lucruri de care să ne bucurăm în viitor şi dacă nu atât eu cel puţin copiii sau nepoţii mei”, a declarat Ion Ţiriac pentru jurnalul.ro.

Citeste si...  CEx al PSD, va face alte două propuneri pentru Dezvoltare și Transporturi